Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washington - A patrulea secretar a US Navy în doar un an și jumătate

US Navy
US Navy

Marina americană (US Navy) are un nou secretar - al patrulea în şase luni -, Kenneth Braithwaite, un susţinător înfocat al lui Donald Trump care şi-a dat misiunea de a reface spiritul unor Forţe navale demoralizate şi afectate de covid-19, relatează AFP potrivit news.ro.

Nominalizarea lui Kenneth Braithwaite, în vârstă de 60 de ani, actualul ambasador al Statelor Unite la Oslo, a fost aprobată joi, prin ridicarea mâinii, în Senatul american.

În cursul audierii sale în Comisia Forţelor armate din cadrul Senatului, la începutul lui mai, el s-a lăudat cu relaţiile sale bune la Casa Albă, ceea ce ultimii săi doi predecesori nu au putut face.

Citește și: Răsturnare de situație! Marcel Ciolacu și-a scris demisia în alb din conducerea PSD. Care este motivul

”Deşi recunosc provocările ca atare, sunt pregătit”, dădea el asigurri.

”Regret s-o spun, dar US Navy traversează ape agitate din cauza unor factori diverşi, în principal o lipsă de leadership”, declara el, evocând un vast scandal de corupţie care a zguduit Marina americană în 2015 şi coliziuni între basimente militare soldate cu 17 morţi în 2017.

El a evocat divergenţe între preşedintele american Donald Trump şi fostul secretar al Marinei Richard Spencer cu privire la un militar de elită acuzat de crime şi apoi graţiat de preşedinte, pe care le-a catalofat drept ”paşi judiciari greşiţi”.

Acest incident a condus la destituirea lui Richard Spencer, la 24 noiembrie.

Braithwaite a evocat, de asemenea, recenta criză de la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt, care l-a costat postul pe succesorul lui Richard Spencer, Thomas Modly, înainte de confirmarea acestuia din urmă în Senat.

Destituit la 7 aprilie, Thomas Modly a fost înlocuit interimar cu James McPherson, un amiral în retragere care tocmai prelua postul de numărul doi în armată.

Un fost pilot aeronaval american, Kenneth Braithwaite a servit timp de 21 de ani în US Navy, în care a deţinut diverse posturi, inclusiv pe cel de purtător de cuvânt, înainte de a pleca din armată, în 1993, în sectorul privat.

În 2016, el a participat la campania electorală a lui Donald Trump în Pennsylvania şi a făcut parte din echipa de tranziţie a miliardarului republican imediat după alegerea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.