Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washington Post demontează paranoia americanilor privind hackerii ruşi

Autorităţile americane care investighează un atacat cibernetic asupra reţelei de alimentare cu energie electrică printr-un furnizor din Vermont au anunţat că informaţiile preliminare care atribuiau atacul hackerilor ruşi nu sunt corecte, informează Washington Post, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Rusia profită de discursul lui Duterte şi trimite nave de război în coasta americanilor

O investigaţie oficială asupra incidentului a început vineri, după ce compania din statul Vermon a semnalat autorităţilor că sistemul său informatic ar fi fost atacat de agenţi ruşi.

Alerta a fost generată de un angajat al companiei din Vermont care şi-a verificat contul de e-mail personal de pe Yahoo şi a generat o alertă care indica faptul că s-ar fi conectat la o adresă IP suspectă asociată cu o grupare de hackeri ruşi implicată în atacul asupra Consiliului Naţional Democrat în timpul campaniei electorale pentru prezidenţiale, scrie Washington Post.

Anchetatorii au spus, însă, că e posibil ca traficul asociat cu adresa de IP care a generat alerta să nu fie malign, mai ales că a mai fost detectat în alte locaţii din SUA, unde nu a generat probleme.

Vineri, cotidianul Washington Post, citat de AFP, informa că hackeri ruşi au reuşit să pătrundă în reţeaua de energie electrică din Statele Unite printr-un furnizor din Vermont (estul SUA).

"Un cod asociat operaţiunii de piraterie informatică denumite Grizzly Steppe de către administraţia Obama a fost detectat în interiorul sistemului unui furnizor de electricitate din Vermont", a scris jurnalul pe pagina sa de internet, fără să precizeze data.

Citeşte şi: Marine Le Pen aruncă în aer relaţiile cu Europa şi SUA: 'Anexarea Crimeii este LEGALĂ'

Citând responsabili americani sub acoperirea anonimatului, Washington Post a subliniat vineri că, dacă acest cod "nu a fost utilizat în mod activ pentru a perturba operaţiunile furnizorului (...), penetrarea reţelei naţionale de energie electrică este importantă pentru că reprezintă o vulnerabilitate potenţial gravă"

În decembrie 2015, 80.000 de locuitori din estul Ucrainei au rămas mai multe ore fără energie electrică după un atac cibernetic de o amploare nemaiîntâlnită. Ruşii au fost arătaţi ca autori ai atacului, ceea ce ei au negat, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.