Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washington Post: Unii parlamentari republicani cer oprirea completă a ajutorului SUA pentru Ucraina

sua ucraina rusia

Unii legislatori de dreapta din Congresul SUA au cerut oprirea completă a ajutorului acordat Ucrainei, informează joi Washington Post, citând surse din Congres.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Partidului Republican discută deja problema ajutorului pentru Ucraina în următorul Congres. Unii republicani sunt în favoarea reducerii totale a sprijinului, în timp ce alții sugerează reducerea acestuia, dar creșterea componentei militare.

Sursele publicației notează că legea temporară de cheltuieli este probabil să mențină ajutorul pentru Ucraina la aproximativ 1,5 miliarde de dolari pe lună până în primăvară, iar discuțiile ar putea începe după aceea. În același timp, mulți republicani sunt în favoarea continuării sprijinului economic, în timp ce există mult mai puțini susținători ai pachetului de ajutor umanitar pentru Ucraina, care este administrat de Departamentul de Stat și de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

New York Times a relatat anterior, citându-l pe deputatul ucrainean Volodimir Ariev, din partea Partidului Solidarității Europene, că o delegație de parlamentari din Rada Supremă intenționează să discute cu noii congresmeni americani despre sprijinul acordat Kievului de către Washington, pe fondul îngrijorărilor legate de reducerea sau încetarea ajutorului.

Marți, în SUA au avut loc alegeri legislative de jumătate de mandat, în cadrul cărora au fost alese întreaga Cameră a Reprezentanților și o treime din Senat. În plus, au avut loc alegeri guvernamentale în 36 din cele 50 de state. În unele dintre ele, numărarea voturilor nu a fost încă finalizată, astfel încât nu este posibil să se prevadă încă rezultatul final al alegerilor. Cu toate acestea, experții nu exclud ca Partidul Republican să recâștige controlul asupra ambelor camere ale Congresului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.