Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul pare că se pregătește de RĂZBOI: Secret Service şi FBI au 25.000 de militari din Garda Naţională pentru învestirea lui Joe Biden

proteste capitoliu

Agenţii americane în domeniul securităţii îi controlează pe cei 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale desfăşuraţi la Washington - o capitală de nerecunoscut, cu militari, sârmă ghimpată şi grilaje pe străzi - în vederea asigurării securităţii ceremoniei învestirii lui Joe Biden, în urma incidentelor sângeroase de la Capitoliu de la 6 ianuarie, când susţinători ai lui Donald Trump - dintre care unii aveau legături trecute sau actuale cu armata - au luat Congresul cu asalt.

Controalele au obiectivul să se asigure că membrii Gărzii Naţionale nu reprezintă vreun risc la adresa ceremoniei învestirii lui Biden, scrie news.ro.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

”În coordonare cu Secret Service şi FBI, toţi militarii care au sosit (la Washington) au fost verificaţi amănunţit”, a anunţat duminică generalul Daniel Hokanson, întrebat la CBS dacă militarii au fost controlaţi înainte să vină la Washington.

”În vederea acestei desfăşurări (de trupe), toată lumea este examinată atent, dar este vorba mai degrabă de o formalitate, pentru că facem tot ceea ce putem pentru a ne cunoaşte paznicii, militarii şi aviatorii”, a declarat pentru Defense One comandantul Gărzii Naţionale la Washington, William J. Walker.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

El insistă că armata americană este supravegheată în mod continuu.

Până în prezent, aceste controale nu au scos la iveală vreo problemă cu privire la trupele mobilizate în vederea ceremoniei investirii, a declarat, pentru agenţia americană de presă The Associated Press (AP), Ryan D. McCarthy, care supervizează pregătirile armatei.

Membrii Statului Major au subliniat într-o scrisoare adresată trupelor americane că revoltele de la 6 ianuarie sunt ”incompatibile cu statul de drept” şi le-au cerut militarilor ”să încarneze valorile şi idealurile naţiunii”.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.