Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul, pe aceeași lungime de undă cu Dîncu: 'Acesta este un război care trebuie să se termine prin dialog, diplomație' (VIDEO)

Departamentul de stat
Ned Price

Criticat pentru că a afirmat că pacea în Ucraina se poate obține doar prin negociere cu Rusia, ministrul Aprăririi Naționale, Vasile Dîncu, este confirmat chiar de Departamentul de Stat al SUA.

Washingtonul nu consideră comentariul ministrului rus de externe Serghei Lavrov, potrivit căruia Moscova este deschisă la discuții cu Occidentul în legătură cu războiul din Ucraina, drept o „ofertă constructivă și legitimă” de a se angaja în dialog, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Lavrov a declarat anterior, marți, că Moscova este deschisă la discuții, dar că nu a primit încă nicio propunere serioasă de negociere. citeste mai departe Price a declarat, în timpul unei conferințe de presă obișnuite, că dacă Rusia este serioasă în privința discuțiilor, un prim pas ar fi să înceteze „atacul brutal” asupra Ucrainei.

„Nu considerăm că aceasta este o ofertă constructivă și legitimă de a se angaja în dialogul și diplomația care sunt absolut necesare pentru a vedea sfârșitul acestui război brutal de agresiune”, a spus Price.

„Acesta este un război care trebuie să se termine prin dialog, diplomație. Vom fi acolo să susținem Ucraina când se ivește șansa așezării la masa negocierilor. În cele din urmă va fi o negociere între Ucraina și Rusia”, a mai declarat oficialul american.

Zilele trecute, într-un interviu la Prima TV, Vasile Dîncu s-a referit la nevoia de negociere între Ucraina și Rusia, pentru a obține pacea, o negociere complexă, în condițiile propuse de Ucraina. Declarația lui Dîncu a fost criticată atât de unii oficiali de la Kiev, cât și de președintele Iohannis, care i-a sugerat ministrului Apărării „să citească mai mult revista presei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.