Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul relansează un program de antrenament militar pentru Pakistan blocat de Trump

pakistan

Statele Unite vor relansa participarea Pakistanului la un program de antrenament militar, care a fost suspendat după ce preşedintele Donald Trump a decis în urmă cu doi ani să blocheze ajutorul american acordat Islamabadului, notează AFP preluat de agerpres.

La 1 ianaurie 2018, preşedintele Statelor Unite a anunţat suspendarea ajutorului militar acordat Pakistanului care a reacţionat cu nervozitate.

"Statele Unite au acordat în mod stupid 33 de miliarde de dolari ajutor Pakistanului în ultimii 15 ani, iar ei nu ne-au oferit în schimb decât minciuni şi înşelăciune, luându-i drept idioţi pe liderii noştri", a scris pe Twitter miliardarul republican. "Ei adăpostesc terorişti pe care noi îi vânăm în Afganistan, fără mare ajutor. Gata!", a adăugat el.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, această suspendare "autorizează excepţii limitate pentru programe care sprijină interese vitale pentru securitatea naţională a Statelor Unite".

"Guvernul a aprobat reluarea programului internaţional de pregătire şi antrenament militar (IMET) pentru Pakistan în cadrul acestor excepţii, sub rezerva undei verzi din partea Congresului", a adăugat el luni.

Relansarea programului, care reprezintă numai o parte din ajutorul suspendat, este un semn al încălzirii relaţiilor dintre Washington şi Islamabad.

Donald Trump afişează o oarecare bună înţelegere cu premierul pakistanez Imran Khan şi Statele Unite au salutat în mai multe rânduri ajutorul pakistanez în negocierile cu talibanii afgani.

Responsabilii americani acuză de mult timp autorităţile pakistaneze că întreţin legături cu grupări islamiste radicale, printre care talibanii afgani, dar consideră că în ultimele luni s-au înregistrat unele progrese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.