Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul vinde Pakistanului opt avioane F-16 pentru 700 milioane de dolari

F-16

Statele Unite au aprobat vânzarea a opt avioane de luptă de tip F-16 Pakistanului, pentru un total de 700 de milioane de dolari, în cadrul unui contract care trebuie să primească undă verde din partea Congresului american, transmite AFP.

Acest contract prevede, pe lângă livrarea suplimentară a unor avioane de luptă şi a 14 căşti cu vizor cu vizor integrat JHMCS pentru 564,58 milioane de dolari, pregătire şi suport logistic. Valoarea totală a contractului se ridică la 699,04 milioane de dolari, a precizat într-un comunicat agenţia federală responsabilă cu aceste contracte militare, Defense Security Cooperation Agency.

"Această vânzare contribuie la obiectivele de politică externă a Statelor Unite şi a celor de securitate naţională ajutând la ameliorarea securităţii unui partener strategic din Asia de Sud", a subliniat documentul. Ea "ameliorează capacitatea Pakistanului de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare în materie de securitate", potrivit sursei citate. Echipamentele în cauză vor permite Pakistanului "să desfăşoare operaţiuni împotriva insurecţiilor şi a terorismului", însă nu vor dezechilibra echilibrul militar din regiune, a dat asigurări agenţia federală. La sfârşitul lunii ianaurie, preşedintele american, Barack Obama, a îndemnat Islamabadul să dea dovadă de "seriozitate" în lupta împotriva reţelelor islamiste pakistaneze. El s-a exprimat după atacul asupra unei universităţi din nord-vestul Pakistanului care a făcut 21 de morţi, operaţiune revendicată de talibanii pakistanezi intervenită la un an după masacrul a peste 150 de persoane într-o şcoală din oraşul Peshawar.

Barack Obama a apreciat că acţiunile militarilor pakistanezi desfăşurate împotriva reţelelor jihadiste după atacul de la Peshawar constituie o "politică adecvată", dar că Pakistanul "poate şi trebuie" să facă mai mult, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.