Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Weekend de foc la PNL București: Cum se împart taberele înainte de alegerile interne

orban citu

Organizația municipală PNL București își alege sâmbătă, 24 iulie, noua conducere. Cu răsturnări de situație și repoziționări în ultimul moment, bătălia internă se anunță una încinsă.

Candidații pentru președinția PNL București sunt Violeta Alexandru, președinte în exercițiu, și Ciprian Ciucu, președintele PNL Sector 6 și primar al Sectorului 6. Ciucu a avut inițial o înțelegere cu echipa Orban. Acesta urma să fie susținut de oamenii lui Orban, iar Violeta Alexandru se angajase să se retragă pentru a-i face loc primarului. Înțelegerea a căzut după doar o zi, când Ciucu a anunțat că-l susține pe Cîțu la președinția PNL.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte pe politici publice candidează Cătălin Deaconescu, Victor Picu și Diana Mardarovici, iar funcția de prim-vicepreședinte pentru strategii politice și comunicare este vizată de Diana Baciuna și Cristina Trăilă.

În acest moment, Ciprian Ciucu pare să aibă prima șansă, pentru că tabăra Cîțu are patru dintre cei șase lideri de filiale de sector: Sebastian Burduja - Sectorul 1, Monica Anisie - Sectorul 3, Pavel Popescu - Sectorul 4, Ciprian Ciucu - Sectorul 6. Liderii de la Sectorul 3 - Antonel Tănase și Sectorul 5 - Dan Meran îl susțin pe Ludovic Orban, deși și pe Violeta Alexandru.

Totuși, tabăra Orban susține că delegații din cele șase sectoare nu vor vota cum le dictează liderii de filiale, mai ales în contextul în care până zilele trecute Sectorul 1 și Sectorul 6 erau considerate alături de actualul președinte al PNL.

Într-un context atât de tensionat, nu este exclusă repetarea incidentelor de la alegerile din filialele de sector, unde a fost acuzată inclusiv folosirea unor firme de pază pentru șicanarea adversarilor. Rezultatul alegerilor din PNL București este unul important pentru tranșarea situației de la Congres, pe 25 septembrie.

Lista completă a candidaților:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.