Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WhatsApp vrea să își surprindă utilizatorii: se lucrează la o funcție cu totul specială

theghanareport.com
WhatsApp

WhatsApp este recunoscut pentru adăugarea constantă de noi caracteristici, însă printre numeroasele solicitări de funcționalități, pare că se lucrează la o actualizare viitoare deosebit de interesantă. În acest sens, WhatsApp pare să dezvolte o funcție de partajare a fișierelor fără fir.

Funcția le va permite utilizatorilor să partajeze fișiere fără fir între dispozitive care se află în imediata apropiere unul de celălalt. Potrivit rapoartelor, WhatsApp dezvoltă această funcție atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru cei de iPhone.

Versiunea beta (2.24.2.2.20) a WhatsApp pentru Android a introdus deja funcția de partajare a fișierelor. Pentru a partaja fișiere fără fir, ambele dispozitive trebuie să aibă ecranul Nearby People deschis. Dacă dispozitivele nu se află în imediata apropiere, nu se vor putea vedea reciproc.

Interesant este că, pentru a iniția cererea de partajare a fișierelor, unul dintre cei doi utilizatori trebuie să deschidă ecranul Nearby People și să își pregătească dispozitivul. Acest proces amintește de o aplicație populară de partajare a fișierelor de pe iPhone, numită Bump, care a câștigat popularitate în 2011.

Fișiere de până la 2GB

Se spune că această nouă funcție din WhatsApp va suporta fișiere de până la 2GB și că este în prezent testată intern. Se pare că această metodă de partajare a fișierelor va fi deosebit de utilă pentru partajarea fișierelor între dispozitivele Android și iPhone.

Pentru alte dispozitive, cum ar fi telefoanele Android care utilizează Quick Share sau iPhone-urile care utilizează AirDrop, metodele native de partajare a fișierelor sunt în continuare mai ușor și mai rapid de utilizat.

Este demn de remarcat faptul că Quick Share pentru Android a fost combinat recent cu Nearby Share pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Deși această funcție de partajare a fișierelor fără fir este încă în curs de dezvoltare, se așteaptă ca ea să fie implementată pentru utilizatorii WhatsApp în cursul acestui an.

În general, această funcție are potențialul de a îmbunătăți capacitățile de partajare a fișierelor între diferite tipuri de smartphone-uri, în special dispozitive Android și iPhone. Rămâneți pe fază pentru mai multe actualizări cu privire la cele mai recente caracteristici și funcționalități de la WhatsApp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.