Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WhatsApp testează o nouă funcție - cum vor putea fi adăugate contactele

whatsapp

WhatsApp a început să testeze o nouă funcţie, prin care utilizatorii pot folosi coduri QR pentru a adăuga contacte noi şi a facilita altora să-i adauge.

Cele mai mai noi versiuni beta de WhatsApp pentru Android şi iOS au primit un update care aduce posibilitatea adăugării contactelor prin coduri QR.

Fiecare utilizator va avea propriul cod QR şi va putea scana codul altei persoane pentru a o adăuga pe aceasta direct în agenda din WhatsApp.

Practic, când doi utilizatori vor să ţină legătura prin WhatsApp şi vor să se adauge reciproc în agenda aplicaţiei, va trebui ca unul dintre ei să afişeze pe ecran propriul cod QR din WhatsApp, iar celălalt să îl scaneze.

Situația se complică serios în zona Hong Kong. Preşedintele Taiwanului promite că va acorda `sprijinul necesar` locuitorilor din provincia autonomă

Noua opţiune precum şi propriul cod QR se vor găsi în cadrul meniului de configurare al aplicaţiei.

Până acum, WhatsApp s-a bazat exclusiv pe agenda telefonului, de unde a preluat întreaga listă de contacte. Pentru a adăuga pe cineva pe WhatsApp, utilizatorul trebuia să-l adauge mai întâi în agenda telefonului.

WhatsApp are deja integrată funcţia de scanare a codurilor QR, pe care o foloseşte un pentru autentificarea în cadrul versiunii de desktop a aplicaţiei.

Disponibilă deocamdată doar în varianta beta de WhatsApp, este posibil ca noua facilitate să fie lansată oficial pentru toţii utilizatorii peste câteva luni, timp în care aceasta va fi testată şi optimizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.