Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wikipedia, amendată în Rusia - Un tribunal din Moscova a condamnat organizația pentru refuzul de a șterge informațiile despre invazia rusă din Ucraina

Wikipedia

Un tribunal din Moscova a amendat organizația caritabilă non-profit Wikimedia cu suma de 3 milioane de ruble pentru șapte articole din Wikipedia cu „date false despre operațiunea specială în Ucraina, evenimentele de la Bucha și Mariupol”, transmite agenția tusă de stat TASS, relatând din sala tribunalului districtual nr. 422 din districtul Tagansky din Moscova.

„Instanța a decis să găsească organizația Wikimedia vinovată în conformitate cu partea 2 a articolului 13.41 din Codul de infracțiuni administrative al Federației Ruse "Neeliminarea informațiilor interzise în Federația Rusă" și să impună o amendă de 3 milioane de ruble”, a citit judecătorul Timur Vakhrameev decizia.

Este pentru prima dată când Wikimedia a fost trasă la răspundere administrativă în temeiul acestui articol din Codul de infracțiuni administrative al Federației Ruse.

Wikimedia este o organizație caritabilă care întreține infrastructura necesară pentru a gestiona o serie de proiecte multilingve de IC cu acces colectiv, printre care Wikipedia, Wikționar, Wikiquote, Wikibooks.

Potrivit unui reprezentant al Wikimedia, protocolul întocmit de agenția de reglementare media Roskomnadzor conținea mai multe încălcări procedurale. În special, acesta nu a fost trimis la locația companiei din Statele Unite, ci la locul unde au fost descoperite încălcările. În plus, administratorii Wikipedia nu sunt funcționari, ci acționează ca voluntari. În plus, reprezentantul Wikimedia a subliniat că cerința de a elimina toate articolele este nerezonabilă, este suficient să li se adauge punctul de vedere opus, ceea ce este în concordanță cu principiile libertății de exprimare. Cu toate acestea, instanța a găsit organizația vinovată și a impus o amendă.

De asemenea, instanța a mai amendat Wikimedia cu încă 2 milioane de ruble pentru articole despre metodele de fabricare a explozibililor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.