Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul de la Palatul Buckingham îi urmărește. William și Kate, huiduiți în prima lor călătorie după moartea Reginei Elisabeta

Printul William Kate

William și Kate sunt în SUA, în prima lor călătorie după moartea Reginei Elisabeta, și se distanțează de scandalul rasial declanșat de comentariile lui Lady Susan Hussey, care a întrebat în mod repetat un vizitator de culoare de la Palatul Buckingham „de unde vine cu adevărat”.

William și Kate au sosit miercuri la Boston pentru o vizită de trei zile înainte de ceremonia de decernare a premiilor de mediu, Earthshot Prize, care va avea loc vineri, potrivit Sky News.

Cu câteva ore mai devreme, nașa prințului, Lady Susan Hussey, a demisionat din funcțiile sale de la Palatul Buckingham după ce a întrebat în mod repetat un vizitator de culoare „de unde a venit cu adevărat”.

Un purtător de cuvânt al Palatului Kensington, care a vorbit cu William înainte ca acesta să se îmbarce în avion, a declarat acesta consideră comentariile lui Lady Susan Hussey „inacceptabile” și că „rasismul nu își are locul în societatea noastră”.

El a adăugat că Lady Hussey, în vârstă de 83 de ani, a avut dreptate să se retragă din rolul său onorific de Doamnă a Casei, cu efect imediat.

Monarhia se confruntă cu acuzații de rasism instituțional de când Ngozi Fulani, o șefă de organizație caritabilă de origine britanică, a dezvăluit ce s-a întâmplat la un eveniment la Palatul Buckingham marți.

Lady Hussey, care a fost doamna de onoare a reginei timp de peste 60 de ani, și-a prezentat „scuze profunde pentru răul cauzat”.

William s-a concentrat asupra Premiului Earthshot în timp ce saluta mulțimea din Boston, spunând: „Amândoi suntem nerăbdători să petrecem următoarele câteva zile învățând despre modalitățile inovatoare prin care oamenii din Massachusetts abordează schimbările climatice”.

Casa Albă a confirmat că cuplul regal urmează să se întâlnească cu președintele Joe Biden, la sfârșitul acestei săptămâni.

William și Kate au urmărit un meci din NBA și au fost huiduiți de mici părți ale mulțimii din jurul stadionului atunci când au fost prezentați de un crainic și au fost arătați pe ecranul mare. La un moment dat, unii fani din mulțime au putut fi auziți strigând cu voce tare „USA, USA” atunci când cuplul a apărut pe ecranele din centrul de deasupra terenului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.