Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wizz Air a trasportat peste 60 de milioane de pasageri în 2023, în creştere cu 32%

newsair.ro
wizz air

Wizz Air a trasportat peste 60 de milioane de pasageri în 2023, în creştere cu 32%

Compania aeriană Wizz Air a transportat, în 2023, peste 60 de milioane de pasageri, înregistrând o creştere a traficului de 32% faţă de anul anterior, a anunţat vineri compania.

Potrivit sursei citate, Wizz Air a lansat anul trecut aproximativ 100 de rute noi, a luat în primire 32 de aeronave noi Airbus A321neo şi a zburat în total pe o distanţă de 263 de milioane de kilometri.

În 2023, compania aeriană a finalizat 99,31% dintre zborurile sale programate, ceea ce reprezintă al treilea cel mai bun rezultat dintre toate companiile aeriene europene şi cu mult peste media industriei.

De asemenea, Wizz Air s-a clasat în top trei companii aeriene din Europa în funcţie de ponderea zborurilor operate la timp.

"A fost un an al recordurilor pentru Wizz Air: media emisiilor de carbon pentru 2023 a fost de doar 51,5 grame per pasager/kilometru, cu 6,8% mai puţin decât în 2022. Acest rezultat al celei mai scăzute intensităţi medii anuale a emisiilor de carbon sprijină poziţia de lider a companiei aeriene printre concurenţi în ceea ce priveşte reducerea intensităţii de CO2", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, Wizz Air este principala companie aeriană din România, preferată de aproximativ 85 de milioane de pasageri de la începutul operaţiunilor, în 2006, şi a transportat peste 13 milioane de pasageri în 2023. Compania aeriană operează de la şase baze din România: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Sibiu şi Cluj-Napoca.

În iunie 2024, Wizz Air va adăuga aeronavele cu numărul 18 şi 19 bazei din Bucureşti, introducând o nouă rută spre Leipzig şi crescând frecvenţa zborurilor pe 21 de rute existente.

De asemenea, compania aeriană îşi invită pasagerii să se îmbarce pe noile rute puse în vânzare de la Bucureşti către Tirana, Salzburg şi Salonic.

"Suntem mândri şi fericiţi că am încheiat anul 2023 cu un trafic record de pasageri, o reţea în continuă evoluţie, o flotă avansată şi o performanţă operaţională îmbunătăţită, menţinând în acelaşi timp cele mai înalte standarde de sustenabilitate din industrie. Wizz Air este compania aeriană lider în România, preferată de aproximativ 85 de milioane de pasageri de la începutul operaţiunilor sale în 2006. În 2024, vom sărbători 20 de ani de când oferim opţiunea călătoriilor la preţuri accesibile şi abia aşteptăm să împărtăşim cu pasagerii noştri toate aventurile şi momentele de neuitat ce vor urma", a afirmat Valeria Bragarenco, Corporate Communication Manager la Wizz Air.

Wizz Air operează o flotă de 196 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra cu abrevierea "WIZZ". Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri şi aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.