Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wizz Air a vândut mai multe bilete decât locuri pentru un zbor spre București: Pasagerii în plus au făcut scandal - A fost nevoie de intervenția poliției

http://atwonline.com/airline-financials/wizz-air-3q-profit-falls-57-rising-fuel-labor-expenses
Wizzair

Joia trecută, Wizz Air a traversat un nou scandal! Compania aeriană a întâmpinat o problemă la porțile de îmbarcare ale Aeroportului Sandefjord, Torp (TRF), Norvegia.

Acolo, unde pentru un zbor suprarezervat cu destinația București a fost chemată poliția când un pasager a refuzat să debarce când compania aeriană și-a dat seama că zborul era suprarevândut.

Zborul Wizz Air W4 3216, o aeronavă înregistrată de Wizz Air Malta, trebuia să decoleze joi seară de pe Aeroportul Sandefjord Torp cu destinația București Otopeni (OTP), în România, însă, având în vedere că ora de plecare programată, 20:55, a fost dată peste cap de caniculă, pasagerii norocoși care au reușit să prindă un loc în avion au zburat abia după miezul nopții.

Deși nu este neobișnuit pentru companiile aeriene low-cost să facă suprarezervări pentru zboruri în speranța că unii pasageri nu se vor prezenta și că zborul poate fi operat aproape de capacitate, în acest caz, zborul a fost suprarevândut, iar trei pasageri confirmați au rămas fără loc.

Doi dintre cei trei pasageri s-au oferit să debarce fără probleme, iar cei doi care au acceptat au primit un hotel și un nou zbor confirmat două zile mai târziu; cu toate acestea, un domn în vârstă de 60 de ani a refuzat să accepte situația și a cerut să fie transportat în România cu biletul său confirmat. Și alți pasageri s-au oferit să debarce, sub rezerva de a fi renumerați cu unele compensații. Cu toate acestea, transportatorul ultra-low-cost nu a fost dispus să mai ramburseze.

În timp ce ceilalți pasageri l-au huiduit pe pasagerul care refuza să asculte echipajul, în cele din urmă a fost chemată poliția, care l-a scos pe pasagerul furios din aeronavă; rămâne neclar cum a ajuns bărbatul de 60 de ani înapoi în România.

Cu ora de plecare programată pentru joi, 20:55, în mod clar pe panoul de zbor, zborul a putut pleca în cele din urmă cu peste trei ore mai târziu, decolând de la Torp la ora 00:33 în primele ore ale zilei de vineri, transportând pasagerii în sud-estul României pentru a ateriza la București Otopeni la ora 03:54. Din fericire, întârzierile provocate în Norvegia nu par să fi avut un efect asupra zborurilor următoare, următorul serviciu operat de aeronavă plecând cu doar 12 minute întârziere față de program pentru zborul W4 3013 de la București la Edinburgh (EDI), Scoția.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.