Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Boxing anunță Nigeria ca fiind primul membru din zona africană

realitateadebrasov.net
box manusi

Tensiunile dintre Africa și Asociația Internațională de Box (IBA) par să se intensifice, fapt confirmat de faptul că organismul rival World Boxing a anunțat Nigeria ca fiind prima națiune membră de pe continent.

Finlanda, Islanda, Jamaica, Norvegia și Republica Cehă se alătură națiunii africane ca fiind cei mai noi membri ai World Boxing, conform Agerpres.

Astfel, numărul total al membrilor ajunge la 22, în timp ce noul organism pare pregătit să organizeze congresul său inaugural la Frankfurt, pe 24 și 25 noiembrie.

Confederația Africană de Box (AFBC) ar fi trebuit să aleagă un nou președinte în cadrul Congresului său extraordinar pentru a-i succeda lui Bertrand Mendouga luna aceasta la Durban, dar a fost amânat din cauza unei dispute privind lista de candidați.

În timp ce AFBC a anunțat ulterior că va organiza alegerile pe 18 noiembrie în Africa, IBA dorește ca membrul său continental să le organizeze la Dubai.

Acest lucru a dus la o situație delicată, IBA amenințând că nu va acoperi costurile congresului dacă acesta va avea loc în Africa.

Președintele IBA, Umar Kremlev, s-a bucurat până acum de un mare sprijin din partea Africii, dar plecarea Nigeriei ar putea fi începutul unui exod în masă.

Cu toate acestea, Confederația asiatică de box a declarat recent că va rămâne alături de organismul condus de Rusia până când World Boxing va obține recunoașterea Comitetului Olimpic Internațional.

"Suntem foarte încântați să salutăm această ultimă aderare de federații naționale și să ne dorim să creștem amprenta globală a World Boxing, care are acum membri pe fiecare continent care participă la boxul internațional", a declarat secretarul general al World Boxing, Simon Toulson, citat de insidethegames.

 

"Din comentariile făcute la recenta sa sesiune reiese clar că CIO susține boxul, ca sport, și dorește ca acesta să rămână parte a programului olimpic și că singura modalitate de a face acest lucru este ca federațiile naționale să se alăture unei noi federații internaționale care se angajează să respecte integritatea, transparența și standardele riguroase de guvernanță.

 

 

"World Boxing este singura organizație care poate realiza acest lucru, iar creșterea constantă a numărului de membri, împreună cu interesul continuu pe care îl primim din partea federațiilor naționale de pe toate continentele, reprezintă un semn clar al sprijinului tot mai mare pentru World Boxing și al dorinței generalizate de schimbare care există în acest sport.

 

 

"Continuăm să procesăm cererile de aderare din întreaga lume și așteptăm cu nerăbdare să primim mai multe țări care să facă parte din World Boxing înainte de Congresul nostru inaugural."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.