Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Rugby va testa mingea inteligentă la Cupa Mondială Under-20

quinzemondial.com
rugby

Federaţia internaţională de rugby (World Rugby) va testa o minge inteligentă la următoarea Cupă Mondială Under-20 care va avea loc în Africa de Sud în perioada iunie-iulie, a anunţat miercuri organismul mondial, citat de EFE, potrivit Agerpres.

World Rugby a explicat că "explorează modul în care apariţia noilor tehnologii şi inteligenţa artificială pot contribui la modelarea viitorului sportului, ajutând jocul să curgă şi ridicând experienţa fanilor la nivelul următor". Forul rugbystic mondial speră ca această minge produsă de marca Gilbert va "ajuta arbitrii să ia decizii precise mai repede" în timpul jocului.

Mingea, conform tehnologiei utilizate, este urmărită în trei dimensiuni şi în timp real cu balize amplasate în jurul terenului pentru a-i determina poziţia exactă de până la 20 de ori pe secundă şi oferă informaţii despre fiecare lovitură, pasă şi şut.

La Cupa Mondială, potrivit World Rugby, aceste mingi inteligente vor ajuta arbitrii în cazurile în care evaluarea vizuală a unei acţiuni poate fi dificilă şi consumatoare de timp.

Arbitrajul video va beneficia rapid şi precis de informaţiile oferite de această tehnologie, pentru a comunica arbitrului ce s-a întâmplat.

Phil Davies, directorul de rugby al organismului internaţional, a declarat: "Un rugby rapid face un rugby mai bun şi este bine să explorezi tehnologia care are potenţialul de a ajuta fluxul jocului, de a reduce timpul şi de a accelera procesul de luarea deciziilor pentru arbitrii de meci".

"Evoluţia tehnologiei mingii inteligente deschide uşa pentru a ajuta arbitrii să ia decizii precise mai rapid, eliminând subiectivitatea şi reducând posibilitatea de eroare. Deşi acest este un test şi tehnologia este nouă, suntem încântaţi de potenţialul său", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.