Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Vision a trimis peste 100.000 de alimente către spitalele din Ucraina

basilica.ro
alimente donate
Organizaţia a distribuit al doilea convoi de saltele, detergenţi şi alte provizii de maximă necesitate.

Săptămâna trecută organizaţia a sprijinit două spitale din vestul Ucrainei cu câte un convoi de provizii. Unul dintre spitale se află în oraşul Novoselytsia, celălalt este aproape de graniţa Siret.

Pentru cele două spitale din Ucraina, World Vision a distribuit peste 100.000 de alimente. Pe lângă acestea, fundaţia a trimis mai multe produse de necesitate, printre care: 200 de perne, 200 de saltele, 350 de pături, 900 de prosoape de baie şi de bucătărie, peste 4.000 de scutece (pentru bebeluşi, copii şi adulţi), 300 de lenjerii de pat şi 600 de kilograme de detergent etc.

Multe spitale din vestul Ucrainei s-au transformat în adăposturi pentru ucrainenii care fug din zonele cele mai riscante în faţa atacurilor militare. În toate aceste spitale, cât şi în celelalte adăposturi din Ucraina, nevoia de produse pentru subzistenţă este tot mai mare întrucât şi numărul de ucraineni care fug din calea războiului este în creştere, au atras atenţia reprezentanţii World Vision.

Potrivit acestora, World Vision a fost una dintre primele organizaţii umanitare care a oferit intervenţie imediată pentru mamele, copiii şi ceilalţi ucraineni care au intrat în România prin graniţele de la Siret, Sighetul Marmaţiei, Isaceea, Albiţa şi Huşi. La toate aceste puncte de frontieră fundaţia le-a asigurat alimente, ceaiuri, produse de igienă, cât şi consiliere pentru mame şi copii.

Totodată, două dintre corturile în care activează World Vision România au fost transformate în spaţii pentru primirea mamelor şi a copiilor. Acestea au fost dotate cu paturi, aeroterme şi televizoare.

Cel de-al treilea cort, unde World Vision România s-a alăturat Star of Hope, este destinat în special copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Cortul a fost accesibilizat cu o platformă la intrare şi cărucioare pentru persoanele care au dizabilităţi locomotorii, cât şi cu personal specializat pentru a oferi asistenţă celor cu dizabilităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.