Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WWF lansează un apel la acţiuni urgente pentru limitarea emisiilor nocive și protejarea speciilor înaintea COP26

twitter.com
wwf

Organizaţia non-guvernamentală pentru conservarea naturii World Wide Fund for Nature (WWF) lansează un apel adresat guvernelor pentru limitarea urgentă a emisiilor nocive în scopul protejării habitatelor şi speciilor, înaintea Conferinţei ONU asupra schimbărilor climatice (COP26), care va avea loc în noiembrie, informează DPA.

''Dacă vrem să asigurăm un viitor pentru unele dintre cele mai emblematice specii şi habitate, precum şi pentru noi înşine, atunci 2021 trebuie să fie un punct de cotitură'', a spus Tanya Steele, directoarea WWF, într-un nou raport al organizaţiei ce pune în prim plan 12 specii care resimt deja efectele crizei climatice, potrivit agerpres.ro.

Printre acestea, se numără pufinii, care trăiesc pe coastele Marii Britanii, pinguinii din Antarctica şi anumite specii de maimuţe din Amazon.

Efectele schimbărilor climatice sunt resimţite în prezent pe fiecare continent, potrivit raportului.

Nu mai este posibilă limitarea încălzirii globale la mai puţin de 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale în lipsa unor eforturi globale masive, au avertizat experţii citaţi în studiu.

Principiile de funcţionare ale agriculturii trebuie să se schimbe şi trebuie totodată făcute investiţii pentru restaurarea habitatelor.

În prezent, omenirea se îndreaptă spre o creştere a temperaturilor cu circa 2,4 grade Celsius la nivel global până la sfârşitul secolului, caz în care consecinţele ar putea fi catastrofice atât pentru oameni, cât şi pentru natură.

Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice (COP26) este programată să se desfăşoare în oraşul scoţian Glasgow în noiembrie şi va fi prezidată de Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.