Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xavi după victoria grea în fața celor de la Mallorca: Echipa a depus un efort extraordinar, sunt trei puncte de aur

Facebook xavi
xavi

Antrenorul Xavi a vorbit despre o victorie incredibilă a echipei lui, FC Barcelona, la Mallorca, scor 1-0, în condiţiile în care i-au lipsit numeroşi jucători, şi despre trei puncte de aur câştigate duminică, conform news.ro

"Echipa a depus un efort extraordinar. Am venit fără 17 jucători şi de aceea am cerut suspendarea meciului. Sunt trei puncte de aur, vitale pentru noi. Ne duc alături de grupul din faţă, suntem la un punct de Liga Campionilor şi recuperăm puncte. Este o zi fantastică, este o victorie de care să fim foarte mândri”, a spus Xavi, care a recunoscut că jucătorii săi au ştiut să sufere.

"Este o victorie incredibilă pentru noi. Am avut 17 jucători indisponibili şi înseamnă foarte mult. Aşa cum am fost, să câştigăm astfel trei puncte, este spectaculos. Plecăm fără să primim gol. Este o victorie istorică prin prisma celor 17 absenţe”, a adăugat tehnicianul, potrivit mundodeportivo.es.

Xavi i-a lăudat pe atacantul Luuk de Jong, autorul unicului gol al meciului, şi pe portarul Marc-Andre Ter Stegen, cu o intervenţie de execepţie în faţa lui Jaume Costa, în ultimele minute ale jocului.

"Luuk este un exemplu de jucător profesionist. Se vorbeşte că poate pleca, dar munceşte din greu şi se sacrifică pentru echipă. Sunt foarte fericit pentru el şi, de asemenea, pentru Ter Stegen. Marc este un mare portar, nu e nimic nou. Aveam nevoie de el şi ne-a salvat astăzi”, a spus Xavi, care a ţinut să laude şi evoluţia bună a altor jucători, ca Riqui Puig sau Mingueza.

FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Mallorca, în etapa a XXI-a a campionatului spaniol LaLiga. Catalanii au urcat pe loc de Liga Europa.

Atacantul olandez Luuk de Jong a marcat, în minutul 44.

Portarul Ter Stegen a avut o intervenţie excepţională în ultimele minute ale meciului şi a salvat succesul Barcei.

Din lotul echipei catalane au lipsit Jordi Alba, Alejandro Balde, Sergino Dest, Philippe Coutinho, Ez Abde, Gavi şi Dani Alves, toţi cu Civid-19, Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay şi Martin Braithwaite, accidentaţi, şi Sergi Roberto, suspendat.

De asemenea, Xavi a fost obligat să trimită pe teren patru fundaşi centrali, pentru că nu a avut la dispoziţie niciun apărător lateral în lotul convocat pentru acest meci. Araujo a fost fundaş dreapta, iar Mingueza, pe partea opusă.

Ultimul s-a accidentat şi a fost înlocuit în minutul 75 de un alt fundaş central, francezul Clement Lenglet.

Au jucat, printre alţii, la oaspeţi, Ilias Akhomach, 17 ani, Jutgla, Alvaro Sanz şi Estanislau "Estanis" Pedrola Fortuny, 18 ani.

În urma acestui rezultat, FC Barcelona a urcat de pe locul 7 pe locul 5, de Liga Europa, cu 31 de puncte, după Real Madrid, 46 de puncte din 20 de meciuri, FC Sevilla, 38 de puncte din 18 partide, Betis, 33 de puncte şi Atletico Madrid, 32 de puncte.

Mallorca ocupă locul 15, cu 20 de puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.