Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xavi Hernandez, fostul jucător legendar al Barcelonei, despre viața în Qatar: 'Ne-a oferit tot. Este o țară în care poți trăi foarte bine'

Facebook xavi
xavi

Xavi Hernandez, fostul jucător legendar al Barcelonei și actualul antrenor al clubului din Qatar, Al Sadd, a oferit un interviu pentru pagina www.fifa.com în care a vorbit despre primele lui luni în calitate de tehnician, anunță MEDIAFAX.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

"Aveam o viziune despre fotbal în minte, pentru că, așa cum aproape toată lumea știe, am crescut la Barcelona și la echipa națională a Spaniei. M-aș descrie ca un antrenor căruia îi place să aibă mingea, posesie. Sufăr când echipa nu păstrează mingea.

Când am început ca tehnician nu m-am gândit prea mult la jocul defensiv. Dar acum sufăr. Sufăr când echipa nu are posesie. Dacă nu ai 30-40% posesie, trebuie să muncești mai dur", a spus Xavi, care a vorbit și despre marii antrenori din fotbal și despre referințele pe care le-a luat:

Citește și: Ultimă oră-Ce se întâmplă cu ratele tuturor românilor

"Este destul de evident că stilul lui Simeone (n.red. - Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid) nu seamănă cu al meu, dar am numai admirație pentru el și pentru tot ceea ce a reușit la Atletico.

Stilul lui Guardiola și Jurgen Klopp și-au lăsat amprenta asupra mea, dar și Luis Aragones, Vicente del Bosque și Luis Enrique sunt antrenori importanți".

În plus, Xavi a vorbit și despre perioada petrecută în Qatar: "Familia mea este foarte fericită pentru că ne-au oferit tot (n.red. - cei din Qatar). Este o țară în care poți trăi foarte bine, confortabil și în siguranță".

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

Pentru Xavi și echipa pregătită de el, Al-Sadd, urmează meciul de la Campionatului Mondial al Cluburilor, în fața formației Hienghene Sport, câștigătoarea Ligii Campionilor Oceaniei. Partida va fi miercuri, 11 decembrie, de la ora 19:30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.