Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xavi, noul antrenor al FC Barcelona: 'Ştiu că este complicat, din punct de vedere economic şi fotbalistic'

Facebook xavi
xavi

"Mă întorc acasă, ştiu că este complicat, din punct de vedere economic şi fotbalistic", a declarat noul antrenor al echipei de fotbal FC Barcelona, Xavi Hernandez, luni, la prezentarea sa oficială pe Camp Nou, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În faţa a 10.000 de suporteri ai echipei, departe de cei 25.000 aşteptaţi de conducerea clubului, fostul mijlocaş a semnat contractul pe gazonul pe care a evoluat între 1998 şi 2015.

"Aici nu putem să facem meci egal sau să pierdem, suntem Barca, suntem cel mai mare club din lume. Trebuie să câştigăm fiecare meci", a spus Xavi.

"Nu este nevoie să fii dur, trebuie respectate regulile. Când eu jucam şi erau reguli în vestiar, lucrurile mergeau bine. Când nu erau reguli, nu mergea bine. Nu este vorba de disciplină, ci de ordine", a subliniat fostul mare mijlocaş.

Confruntată cu mari probleme financiare şi afectată de plecarea surprinzătoare a lui Lionel Messi la PSG în luna august, Barca este pe un surprinzător loc 9 în campionat după 12 etape şi a avut mai multe experienţe dureroase în Liga Campionilor în ultimele sezoane.

Zâmbind, Xavi a dezvăluit că Messi i-a urat "succes". El a adăugat: "Nu mă pot gândi la jucătorii care nu mai sunt aici."

"Avem o generaţie foarte bună şi foarte tânără, trebuie să-i ajutăm să fie la acest nivel şi să progreseze", a spus el, referindu-se la tinerii Gavi, Pedri, Ansu Fati, Nico Gonzalez sau Eric Garcia.

Produs de centrul de juniori al clubului, Masia, şi fost jucător al lui Pep Guardiola, Xavi a insistat de asemenea pe "ADN-ul Barca", făcut din "joc de posesie, din presing sus", care au făcut succesul echipei când el era pe teren.

"Cunosc clubul, jucătorii, anturajul clubului, vor exista critici. Este cel mai dificil club din lume, fiindcă trebuie să joci bine şi să câştigi, trebuie să convingi", a spus tehnicianul.

Xavi, 41 de ani, a fost numit oficial, vineri seara, antrenor al echipei FC Barcelona. Fostul mare mijlocaş spaniol a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate, după ce tot vineri şi-a reziliat contractul cu Al-Sadd (Qatar), cu care avea o înţelegere până în 2023.

Primul meci cu Xavi antrenor va fi derby-ul local cu Espanyol Barcelona pe 20 noiembrie, înaintea meciului decisiv din Liga Campionilor cu Benfica pe 23 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.