Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka amendaţi de FIFA, după ce au sărbătorit printr-un gest pro-albanez la meciul cu Serbia

FIFA

Jucătorii Elveţiei, Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka, au fost amendaţi de FIFA, după ce au sărbătorit printr-un gest pro-albanez la meciul cu Serbia, scor 2-1, de la Cupa Mondială (news.ro).

Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au fost amendaţi cu câte 10.000 de franci elveţieni, în timp ce Stephan Lichtsteiner, care a imitat gestul lor va trebui să plătească 5.000 de franci elveţieni.

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, pentru modul în care au sărbătorit, printr-un gest pro-albanez, la meciul câştigat în faţa Serbiei, scor 2-1, la Cupa Mondială.

La partida de vineri, Xhaka şi Shaqiri s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez.

"Marea Albanie" face referire la o doctrină naţionalistă, ce doreşte să regrupeze într-un singur stat toţi albanezii din Balcani. FIFA interzice mesajele politice pe stadioane.

Presa sârbă a denunţat "provocarea ruşinoasă" după golurile lui Xhaka şi Shaqiri.

"Ei au celebrat succesul cu semnul vulturului negru făcut de cei care cred în pretinsa idee a unei Mari Albanii", a scris cotidianul Blic.

În schimb, la Pristina, capitala Kosovo, presa a salutat "o prestaţie extraordinară" a celor doi jucători, vorbind despre "isteria" declanşată de gesturile lui Xhaka şi Shaqiri. Preşedintele Kosovo, Hashim Thaci, i-a felicitat pe cei doi jucători: "Victoria este binemeritată. Mândru de voi! Kosovo vă iubeşte"!.

Presa elveţiană, în ciuda euforiei victoriei, a criticat gestul celor doi jucători.

Reprezentativa Elveţiei a învins, vineri, cu scorul de 2-1, selecţionata Serbiei, într-un meci din etapa a doua a Grupei E de la Cupa Mondială, în care ultimul gol al elveţienilor a fost înscris în minutul 90.

La partida disputată la Kaliningrad, au marcat Mitrovic ‘5 pentru sârbi şi Xhaka ’52 şi Shaqiri ’90 pentru Elveţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.