Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xi Jinping a ajuns la Palatul Elysée pentru discuţii cu Emmanuel Macron şi Ursula von der Leyen

Macron XI Jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping a ajuns luni, spre sfârşitul dimineţii, la Palatul Elysée, întâlnire care reprezintă începutul oficial al vizitei sale de două zile în Franţa, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

El a fost întâmpinat de preşedintele Emmanuel Macron în curtea palatului prezidenţial, unde a fost desfăşurată garda de onoare. Macron a declarat la sosirea omologului său că vor discuta despre Ucraina şi Orientul Mijlociu şi că este esenţială coordonarea lor în aceste chestiuni. La rândul său, Xi a spus că ţara sa vede Europa ca pe o prioritate a politicii sale externe.

Cei doi lideri urmează să aibă o întâlnire în prezenţa preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, venită pentru a aborda subiectul numeroaselor diferenduri comerciale cu Beijingul.

Xi Jinping se află în regiune pentru prima dată în cinci ani, într-un moment de tensiuni comerciale tot mai mari, în care UE investighează mai multe industrii chineze, între care exporturile de vehicule electrice, iar Beijingul investighează importurile de coniac din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.