Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xi Jinping: 'China se opune în mod determinat politicilor de forţă şi ar vrea să menţină relaţii de prietenie cu vecinii'

Newsweek
Xi Jinping

China nu vrea să exercite dominaţie asupra Asiei de Sud-Est şi nu va intimida vecinii mai mici, afirmă preşedintele Xi Jinping, în contextul tensiunilor generate de disputele teritoriale din Marea Chinei de Sud, informează agenţia Associated Press.

"China se opune în mod determinat abordărilor hegemonice şi politicilor de forţă şi ar vrea să menţină relaţii de prietenie cu vecinii, pentru stimularea păcii regionale. China nu va încerca să exercite hegemonie sau să intimideze ţări mai mici", a declarat Xi Jinping într-un discurs rostit luni la o reuniune în format virtual a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Afirmaţiile au fost făcute la câteva zile după ce ambarcaţiuni militare chineze au fost implicate într-un incident cu două nave filipineze, în Marea Chinei de Sud, potrivit Mediafax.ro.

Administraţia de la Beijing este criticată frecvent de Statele Unite pentru activităţile militare din Marea Chinei de Sud, unde există litigii teritoriale cu Malaysia, Vietnam, Brunei şi Filipine.

La rândul său, China critică frecvent activităţile militare americane în Asia. Beijingul este profund nemulţumit de parteneriatul de securitate semnat recent de Australia, Marea Britanie şi Statele Unite (AUKUS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.