Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xi Jinping propune o soluție greu de acceptat pentru Israel: este singura variantă pentru a nu scăpa de sub control

xi jinping

O soluție cu două state pentru stabilirea unei Palestine independente este "soluția fundamentală" a conflictului dintre Israel și Hamas, a declarat joi Xi Jinping, în primele comentarii publice ale liderului chinez cu privire la război de la izbucnirea acestuia, informează CNN.

"Prioritatea principală acum este o încetare a focului cât mai curând posibil, pentru a evita ca acest conflict să se extindă sau chiar să scape de sub control și să provoace o criză umanitară gravă", a declarat Xi, citat de televiziunea de stat chineză CCTV.

Xi, care a făcut comentariile în cadrul unei întâlniri cu premierul egiptean Mostafa Madbouly la Beijing, a declarat că China este dispusă să lucreze cu Egiptul și cu națiunile arabe pentru a "promova o soluție cuprinzătoare, justă și de durată la problema palestiniană", potrivit CCTV.

Soluția celor 2 state

Xi a declarat că modalitatea fundamentală de rezolvare a conflictului este "punerea în aplicare a "soluției celor două state", stabilirea unui stat palestinian independent și realizarea coexistenței pașnice" între cele două părți.

China apreciază rolul "important" al Egiptului în "răcirea" situației și sprijină eforturile Egiptului de a deschide coridoare umanitare, a declarat Xi, citat de CCTV.

Însă refuzul Beijingului de a condamna Hamas a provocat furie și un sentiment profund de dezamăgire din partea Israelului - precum și critici din partea oficialilor americani.

Ce ar însemna soluția celor 2 state

Soluția celor două state este un cadru propus pentru rezolvarea conflictului dintre Israel și Palestina prin crearea a două state pentru cele două popoare: Israel pentru poporul evreu și Palestina pentru poporul palestinian.

Cadrul a fost stabilit în cadrul Acordurilor de la Oslo - un acord revoluționar negociat de liderii israelieni și palestinieni. Dar, deși acordul a fost considerat un anunț de progres și de pace, care a fost mult timp ocolit de negocieri, procesul a eșuat în curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.