Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yachting in Isulele Ionice sau sentimentul suprem al libertății

Organizatia Elena de Turism
Paxoi Grecia iaht vacanta mare

Grecia este locul ideal pentru o evadare suprarealistă în nesfârșitul albastru. Mările și insulele sale nu au nevoie de o introducere suplimentară. Cu barca cu pânze sau ambarcațiuni motorizate, gonflabile sau chiar cu barca - alegerile sunt interminabile. Plajele pustii, inaccesibile de pe uscat, sunt din belșug. Evadarea spre un albastru infinit  cu barca are un farmec unic care este legat de nevoia primordială a omului de a deveni o parte integrantă a naturii.

Zeci de companii închiriază bărci de agrement. Cunoscute pentru profesionalismul și experiența lor bogată, ele sunt o garanție pentru vacanțe sigure, economice și de neuitat pentru grupul sau familia care decid să încerce această experiență unică și memorabilă. Mările și coastele grecești, cu numeroasele lor avantaje comparative, au făcut din yachting o activitate extrem de populară, atât în rândul grecilor cât și al vizitatorilor străini.

O călătorie pe apele calme grecești, pe cont propriu sau cu un iaht închiriat, vă oferă posibilitatea de a naviga printre grupuri de insule extrem de frumoase, de a ancora în golfuri protejate natural de o rară frumusețe, de a vizita plaje inaccesibile și de a înota, în siguranță, în exceptionalele ape cristaline.

content-image

Navigând pe Marea Ionică

Dacă intenționezi să navighezi, nu uita de apele de smarald ale mării Ionice. Deschide-ți pânzele in adâncimea orizontului, unde cerul pare să se sprijine pe mare. Veți simți soarele, briza mării și sentimentul suprem al libertății. Bucurați-vă de peisaje subacvatice unice. Aruncați-vă ancora în golfuri și plaje ascunse, scufundați-vă în apele de smarald și pe măsură ce noaptea se lasă, trăiți romantismul sub stele ...

Celebrele Insule Ionice, în apropierea coastei de vest a continentului Greciei, (Corfu, Kefalonia, Zakynthos, Lefkada, Ithaca, Paxoi, Kythira), înconjurate de insule mai mici, se află în apele turcoaz strălucitoare gata să vă prezinte frumusețile ascunse.

În cazul în care nu aveți un yacht și doriți să închiriați unul, cu sau fără echipaj, puteți face acest lucru în Lefkada sau Corfu. Aici veți găsi agenții specializate, care vă vor ajuta să selectați barca potrivită și să vă planificați propria rută în funcție de nevoile și interesele dvs.

content-image

content-image

Să navigăm!

Cu vântul ca putere motivațională, plecați spre fascinantele insule Ionice. Navigatorii preferă două rute diferite: una cu plecare din Insula Corfu și cealaltă cu plecare din Lefkada.

content-image

Prima rută: Corfu - Insulele Diapontia - Paxoi- Antipaxoi

Porniţi din portul de agrement din Gouvia spre nord-vest, spre Insulele Diapontia, Mathraki, Erikoussa și Othoni. Trei mici „puncte” din partea de vest a Greciei binecuvântate cu o frumusețe sălbatică autentică. Un paradis ascuns nu numai pentru un Robinson Crusoe modern ci și pentru cei care caută vacanțe relaxante și liniștite! La sosire pe insula Mathraki, ancorați-vă iahtul în portul Plakes, unde vă veți bucura de înot și de o plajă albă, cu nisip, numită Portelo si  veți fi uimiți de coasta de nord-vest unde veti putea face din scuba diving o experiență memorabilă . Ereikoussa este o insulă perfectă, de formă rotundă, unde veți aprecia minunata plajă Bragini. In  Othoni vei descoperi frumoasele golfuri și plaje extrem de curate, accesibile doar de pe mare, te vei scufunda în Peștera Calypso și te vei relaxa pe plaja din Golful Fyki.

Dacă sunteți o persoană cosmopolită atunci îndreptați-vă spre Paxoi, la doar șapte mile nautice in partea sudica a Insulei Corfu. Când vă apropiați de portul Gaios, printre insulele verzi din Panagia și Agios Nikolaos, care formează un fiord spectaculos, veți înțelege la prima vedere de ce Paxoi este considerată una dintre cele mai idilice insule din Grecia! Insula Verde a lui Poseidon, cu plaje de vis, formațiuni geofizice spectaculoase și sate pescareşti deosebite este considerată o destinație obligatorie pentru exploratorii mării. Merită să explorati insula, să va opriti  în Logos pentru pește proaspăt, să beti în lumina fascinantă a apusului de soare  în golful adăpostit din Lakka, să admirați peșterile impresionante de la Achay și să vă scufundați pe plaja pustie Galazio (traducere- albastru). Apoi navigați spre insula Lilliputană Antipaxoi, la 3 mile nautice sud-est de portul Gaios. Adevărata magie a insulei o reprezintă faimoasele plaje exotice Voutoumi și Vraka, unde verdele flirtează cu albastrul mării.

content-image

A 2-a rută: Lefkada - Prigiponisia - Kefalonia - Ithaki

Pornind din cosmopolitul port Nydri, vă îndreptați spre Prigiponisia (în traducere- Insulele Prințului), un complex insular majestuos situat vis-a-vis de coasta de sud-est a a insulei Lefkada. Prima oprire  insula Scorpios pentru o scufundare răcoritoare; aici se află resedinţa lui Aristotelis Onassis. Lăsați pânzele și „Maistro” (adică vântul de nord-vest) să vă împingă spre Meganisi cu plajele sale dantelate, golfurile retrase şi luxuriante, care creează fiorduri uimitoare în partea de nord a insulei. Mai spre sud, așteaptă să fie explorate Insulele Kalamos și Kastos; două locații idilice izolate, cu plaje „neatinse” și peșteri marine impresionante.

Setaţi pânzele pentru Kefalonia; opriți-vă lângă cosmopolitul Fiskardo situat in partea  de nord a insulei. Dacă se întâmplă să fie prea aglomerat și nu puteți ancora atunci îndreaptă-te spre golful Argostoli, portul maritim din Lixouri sau Agia Eufimia, în partea de est a insulei. Kefalonia are numeroase plaje, una mai spectaculoasă decât cealaltă: Petani, Platia Ammos, Koutsoupia, Dafnoudi, Foki, Vatsa, Atheras, Xi și multe altele. Pentru mai multe scufundări private ... navighează spre Vardianoi, o insulă pustie la sud de Lixouri.

Ultimul dar nu cel din urmă , vizavi de Kefalonia se află miticul oraș natal al lui Odiseu, Ithaki. Portul confortabil din Vathi este întotdeauna „inundat” de marinari care doresc să simtă energia misterioasă a insulei. Bucurați-vă de scufundări de neuitat în apele cristaline din Afales, Schino, Kathisma, Sykia și faimoasa plajă Gidaki.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.