Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yair Lapid a discutat cu Joe Biden despre stadiul negocierilor privind Acordul nuclear iranian

theatlantic.com
Yair Lapid

Premierul interimar al Israelului, Yair Lapid, a vorbit miercuri, prin telefon, cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, despre negocierile internaţionale în sensul reactivării Acordului nuclear iranian, iar liderul israelian a cerut acţiuni ferme pentru blocarea programului atomic iranian.

"Premierul Lapid şi preşedintele Biden au discutat pe larg despre negocierile pe tema acordului nuclear şi despre angajamentul comun de oprire a progreselor Iranului în sensul fabricării de arme nucleare. Liderii au discutat despre evenimente recente, precum şi despre activităţile teroriste ale Iranului în Orientul Mijlociu şi în alte zone. În acest context, premierul a evidenţiat importanţa raidurilor aeriene ordonate de preşedintele Biden în Siria", anunţă Guvernul Israelului, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia Mediafax.

"Prim-ministrul israelian şi preşedintele SUA au discutat despre avansarea relaţiilor bilaterale pe baza Declaraţiei de la Ierusalim. Preşedintele Biden a exprimat angajamentul profund pentru securitatea statului Israel şi pentru menţinerea capabilităţilor Israelului de a contracara inamicii şi a se apăra de orice ameninţare", subliniază Guvernul israelian.

Israelul se opune relansării Acordului nuclear din 2015 şi a avertizat în mod repetat că va acţiona pentru a nu permite Iranului să fabrice arme nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.