Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, concertează la Bucureşti pe 11 decembrie

Facebook.com
Yasmin Levy

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, va concerta în Bucureşti, la Sala Palatului, pe 11 decembrie, alături de chitaristul său şi Orchestra Metropolitană Bucureşti formată din peste 80 de artişti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, informează un comunicat transmis AGERPRES.

"Vin din Israel pentru a cânta muzica Sephardy - cea a evreilor care locuiau în Spania înainte de anul 1492, anul în care au fost obligaţi să părăsească teritoriul iberic. Textul acestor cântece este în ladino, spaniola veche vorbită acum mai bine de cinci veacuri, în care apar însă şi influenţe din alte limbi. În plus, sunt mândră să combin cele două culturi, ladino şi flamenco, amestecând în acelaşi timp influenţe din Orientul Mijlociu. Pornesc o călătorie muzicală veche de 500 de ani, ducând ladino în Andaluzia şi amestecându-l cu flamenco, stilul care încă poartă amintirile muzicale ale vechii lumi maure şi evrei-spaniole cu sunetul lumii arabe. Într-un fel, este o 'reconciliere muzicală' a istoriei", a declarat Yasmin Levy.

Biletele pentru spectacolul din 11 decembrie de la Sala Palatului pornesc de la 135 lei de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua IaBilet.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.