Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemen: Bombardamente fără precedent ale Coaliției asupra pozițiilor rebelilor șiiți

Aden

Poziţiile rebelilor din sudul Yemenului au fost în noaptea de joi spre vineri ţinte ale raidurilor aeriene 'cele mai violente' ale coaliţiei arabe conduse de Arabia Saudită de la începutul bombardamentelor, la 26 martie, relatează AFP, citând rezidenţi şi responsabili locali. 

'La Aden, raidurile au început joi în jurul orei locale 22.00 (19.00 GMT) şi au fost cele mai violente de la debutul operaţiunii 'Furtună decisivă'', a indicat pentru agenţia de presă un rezident de la periferia nordică a acestui mare oraş din sudul Yemenului. 

Acestea au durat o bună parte a nopţii, potrivit altor locuitori, vizând în special sediul municipalităţii Dar Saad, la intrarea în partea de nord a Adenului. 

Raidurile au avut loc la câteva ore după sosirea în clădire şi în dependinţele sale a unor întăriri constând din membri ai miliţiei şiite houthi şi militari fideli fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh. 

Alte poziţii vizate au fost cele situate în împrejurimile stadionului din centrul oraşului şi puncte de control ale rebelilor. Niciun bilanţ privind posibile victime nu este în prezent disponibil. 

La Ateq, capitala provinciei Chabwa, situată la est de Aden, care a ajuns joi sub controlul militarilor fideli lui Saleh, raidurile au fost de asemenea 'extrem de violente', potrivit unui responsabil local. 

O bază de rachete din apropierea oraşului a fost vizată, precum şi un depozit cu arme de la baza Morra, la vest de Ateq, a indicat un alt oficial din această provincie. 

Poziţiile rebelilor au fost, de asemenea, luate la ţintă în împrejurimile oraşului Lahj, situat la nord de Aden. 

Arabia Saudită a preluat la 26 martie conducerea unei coaliţii compusă din nouă ţări arabe, care desfăşoară raiduri aeriene pentru a le veni în ajutor susţinătorilor preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, refugiat în prezent la Riad.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.