Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemen: Cel puțin 140 de persoane au murit din cauza focarului de holeră în ultimele două zile

holera2

Cel puțin 140 de yemeniți au murit din cauza focarului de holeră în ultimele două zile, urcând bilanțul acestei epidemii la 1.740 de decese, a informat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de DPA.

Peste 320.000 de cazuri suspecte au fost, de asemenea, raportate de către OMS în cele 22 provincii ale țării de la începutul epidemiei, declanșată la sfârșitul lunii aprilie.

Boala s-a răspândit mult mai repede decât se anticipase, deși în iunie, Fondul pentru Copii al ONU declarase că se așteaptă la 300.000 de cazuri până în luna septembrie.

Consiliul de Securitate al ONU urmează abordeze problema focarului de holeră într-o întrunire ce va avea loc miercuri seară.

Epidemia s-a putut răspândi în condițiile în care peste jumătate din unitățile spitalicești din Yemen nu mai sunt funcționale în urma războiului, în desfășurare, dintre guvernul susținut de Arabia Saudită și rebelii apropiați de Iran.

În plus, funcționarii publici — printre care medici, asistente medicale, ingineri și gunoieri — nu au mai fost plătiți de aproape 10 luni.

Izbucnirea focarului de holeră ar putea accelera izbucnirea foametei în Yemen, în contextul în care resursele limitate sunt transferate de la furnizarea de alimente și de apă potabilă către eforturile de combatere a bolii, a declarat marți coordonatorul umanitar al ONU pentru Yemen, Jamie McGoldrick.

Holera este o infecție diareică cauzată de ingestia de alimente sau apă contaminate cu vibrionul holeric, iar pacienții pot muri în decurs de câteva ore dacă nu primesc tratament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.