Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemen. Doi copii au fost ucişi de raidurile aeriene americane

Doi copii, în vârsta de 10 şi 12 ani, au fost ucişi într-un sat din centrul Yemenului în cursul unui raid aerian al armatei americane care îi viza pe combatanţi ai reţelei Al-Qaida, a anunţat marţi un responsabil provincial, relatează AFP, potrivit agerpres.

Atacul a avut loc duminică în regiunea Yakla, într-un sat din provincia Baida unde victimele, doi fraţi, îngrijeau un şeptel de capre, a declarat oficialul citat.

Washingtonul A REFUZAT de mai multe ori un schimb de prizonieri cu Al-Qaida - FOTO

Armata americană a lansat o campanie de lovituri aeriene împotriva unor poziţii ale reţelei Al Qaida în provincia Baida precum şi în regiunile Chabwa şi Abyane (sud).

Aceste atacuri efectuate cu avioane şi drone au fost lansate joia trecută. În cursul primelor trei zile, cel puţin 22 de jihadişti presupuşi ai reţelei Al Qaida în Peninsula Arabică (Aqpa) au fost ucişi, au anunţat surse de securitate şi tribale.

Pentagonul a anunţat vineri că forţele americane au lansat în total peste 30 de atacuri în decurs de două zile împotriva unor combatanţi ai acestei reţele care rămâne puternic implantată în Yemen în pofida faptului că este urmărită de forţele proguvernamentale.

SUA şi-au intensificat atacurile aeriene împotriva Aqpa în Yemen, fiind preocupate de faptul că acest grup îşi întăreşte influenţa amplificând haosul provocat de conflictul care afectează ţara.

Acest război are loc între forţele proguvernamentale, susţinute de o coaliţie arabă sub comandament saudit, şi rebelii şiiţi houthi, susţinuţi de Iran.

Rebelii au cucerit o parte din teritoriul Yemenului, inclusiv capitala Sanaa, în septembrie 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.