Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yin și Yang la vârful ALDE: Opinii diferite despre Kovesi şi Justiţie/ INTERVIU VIDEO

yin yang cucuvele

Când vine vorba despre justiţie, copreşedinţii ALDE, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, au abordări total diferite. În ziua în care Tăriceanu afirma, într-un comunicat de presă, că președintele Iohannis este "în coaliție ocultă cu procurorul-șef al DNA", Constantin acorda un interviu pe stiripesurse.ro în care declara că nu este treaba politicienilor să comenteze activitatea şefei DNA. Fostul preşedinte PC este de părere că se vorbeşte prea mult despre justiţie în lumea politică, dar condamnă şi aşa-numita telejustiţie.

Vezi şi: Călin Popescu Tăriceanu lansează un ATAC fără precedent: Acuzații și amenințări grave

Vezi şi: INTERVIU - Daniel Constantin dezvăluie unde vor candida el și Călin Popescu Tăriceanu/VIDEO

Fragment din interviul care va fi difuzat integral de stiripesurse.ro, joi, 13 octombrie:

Reporter: - Ce părere aveţi despre doamna Kovesi?

Daniel Constantin: - Trebuie să am eu o părere despre dânsa? Eu nu am o părere, nu mi-am exprimat niciodată niciun fel de părere și cred că nu oamenii politici trebuie să aibă o părere. Fiecare, dacă își face treaba acolo unde este pus, părerea și-o formează cei care sunt abilitați să aibă o părere. Dânsa are o anumită zonă care se exprimă despre activitatea domniei sale, mă refer la CSM, ministrul Justiției. Noi avem în principal electoratul. Deci cred că sunt planuri diferite. Nu cred că trebuie să aibă doamna Kovesi o părere bună despre mine sau eu despre doamna Kovesi. Sau o părere mai puțin bună.

Reporter: - Numele doamnei Kovesi este mai rostit decât al oricărui alt politician zilele astea...

Daniel Constantin: - Ăsta nu e un lucru bun pentru societate. Preocuparea cetățenilor nu trebuie să fie acesta, să se uite numai în zona respectivă, cum funcționează justiția, dacă funcționează corect sau incorect. Am avut o experiență. Spunea cineva că a avut o vizită la un moment dat în Marea Britanie. Au mers acolo la ministrul Justiției. Cei de la noi au început să spună câte arestări au avut loc, câte condamnări și așa mai departe, din lumea politică, din lumea justiției. L-au întrebat după aceea pe ministru: 'Dumneavostră câte aţi avut?' 'Nu am avut niciuna.' 'De ce, nu aveţi corupţie?' 'Ba da, avem, dar la noi toate aceste lucruri nu ies în spaţiul public.' Când se află despre un procuror, despre un judecător, acel om este scos din sistemul respectiv, dar nu decredibilizăm actul de justiţie, pentru că dacă cetăţenii văd că există astfel de probleme în justiţie nu mai au încredere. Aşa se întâmplă şi la noi. Cu cât vorbim mai mult despre aceste probleme, cu atât cred eu că oamenii sunt mai puţin încrezători în justiţie. Chiar dacă au dreptate unii sau alţii, se formează păreri şi pro şi contra. Cred că acest lucru este defavorabil societăţii în ansamblu. Din acest motiv, eu cred că dacă am reuşi să vorbim cât mai puţin, dacă nu ar mai fi această telejustiţie, şi judecătorii şi procurorii ar putea să-şi facă treaba mai bine, şi noi, ca oameni politici, am putea să ne facem treaba mai bine. Acestea sunt lucruri pe care nu pot să nu le condamn. Aici cred că şi presa are un rol important. Sigur, sunt informaţii suculente, este spectaculos, dar cred că la un moment dat, dacă aceste aspecte sunt suculente şi atât, celelalte aspecte, economice, pot fi dureroase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.