Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yuliya Dumanska și Bianca Bazaliu, nominalizate între cele mai bune tinere handbaliste ale lumii

www.agerpres.ro

Jucătoarele române Yuliya Dumanska și Bianca Bazaliu au fost nominalizate în ancheta realizată de portalul Handball Planet pentru desemnarea celor mai bune tinere handbaliste din lume în sezonul 2016-2017.

Dumanska (SCM Craiova), jucătoare de origine ucraineană, le are contracandidate la postul de portar pe Anastasia Riabțeva (Astrahanocika Astrahan/Rusia), pe Althea Reinhardt (HC Odense/Danemarca) și pe Dinah Eckerle (Thuringer/Germania), anunță Agerpres.

Citește și: Un fost campion cu Steaua îl atacă pe Șumudică: 'Nu avea ce să caute la Steaua'

Bianca Bazaliu (CSM București) a fost nominalizată pe postul de inter stânga, alături de Djurdjina Jaukovic (ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru), Karina Sabirova (Astrahanocika Astrahan/Rusia) și Kjerstin Boge Solas (Tertnes/Norvegia).

Zeci de jurnaliști specializați pe handbal din Norvegia, Danemarca, Spania, Franța, Slovenia, Croația, Serbia, Argentina, Italia, Rusia și Belarus au făcut cele 28 de nominalizări (patru pentru fiecare post) pentru jucătoare născute în 1995 și mai tinere.

Danemarca, Rusia și Muntenegru au cele mai multe nominalizări, câte 4, Ungaria și Norvegia au câte 3, Germania și România, câte 2, Suedia, Serbia, Croația, Bulgaria, Macedonia și Franța, câte una.

Favoritele pot fi votate pe site-ul Handball Planet până la data de 31 mai.

În anii anteriori, daneza Louise Burgaard a fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare de către Handball Planet în 2014, în 2015 titlul a fost adjudecat de rusoaica Daria Dmitrieva, iar anul trecut a ieșit învingătoare o altă reprezentantă a Rusiei, Ana Viahireva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.