Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yusaku Maezawa a prezentat lista cu cei opt artişti care vor îl însoţi în călătoria în jurul Lunii

www.gettyimages.com
yusaku maezawa

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a prezentat joi lista cu cele opt persoane care îl vor însoţi în în 2023 într-o călătorie spaţială în jurul Lunii, la bordul unei rachete SpaceX încă în dezvoltare, informează AFP, potrivit news.ro.

Misiunea, numită "dearMoon", a fost anunţată în 2018. Iniţial, Yusaku Maezawa a anunţat că vrea să invite saşe-opt artişti, înainte de a lansa înscrieri online.

Cei opt aleşi sunt DJ-ul şi producătorul american Steve Aoki, youtuberul american Tim Dodd, artistul ceh Yemi A.D., fotografa irlandeză Rhiannon Adam, fotograful britanic Karim Iliya, documentaristul american Brendan Hall, actorul indian Dev Joshi şi cântăreţul sud-coreean TOP.

El a numit şi două rezerve: snowboarderă profesionistă americană Kaitlyn Farrington şi dansatoarea japoneză Miyu.

"Sper că toată lumea îşi dă seama de responsabilitatea care vine odată cu părăsirea Pământului, călătoria până la Lună şi înapoi", a explicat Yusaku Maezawa într-un videoclio publicat pe YouTube. "Ei vor beneficia de pe urma acestei experienţe şi sper că se vor folosi de ea în beneficiul planetei".

Potrivit site-ului misiunii, călătoria va dura şase zile, fără a ateriza pe Luna.

Racheta SpaceX care va fi folosită pentru această misiune, Starship, va fi cea mai puternică construită vreodată. Deşi a efectuat deja zboruri cu succes şi apoi a reuşit să aterizeze, nu a realizat încă un zbor orbital de probă. Şeful său, Elon Musk, a promis în repetate rânduri că acesta se va întâmpla înainte de sfârşitul anului 2022.

Yusaku Maezawa, bogatul fondator al celui mai mare magazin online de îmbrăcăminte din Japonia, a zburat anul trecut către Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei rachete ruseşti Soyuz, în schimbul, potrivit presei, a 10 miliarde de yeni (73 de milioane de dolari la cursul de schimb actual).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.