Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zaharova: 'Nu se poate vorbi despre nicio retragere a centralei nucleare Zaporojie de sub controlul rusesc'

rador
Maria Zaharova

Ministerul rus de Externe pare să fi dat o lovitură propunerilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) de a crea o zonă demilitarizată şi protejată în jurul centralei nucleare din Zaporojie, anunță news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a declarat că ”nu se poate vorbi despre nicio retragere a centralei nucleare de sub controlul rusesc sau despre transferul controlului asupra acesteia către o "terţă parte".

Agenţia de ştiri a întrebat: "Şeful AIEA, R[afael]. Grossi a declarat că experţii sunt aproape de un acord acceptabil între Ucraina şi Rusia cu privire la crearea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare Zaporizhzhya (ZNPP). Cum comentaţi această declaraţie? Este posibil să se transfere controlul asupra centralei ZNPP către o terţă parte? Este aşteptată vizita şefului AIEA, R. Grossi, în Rusia?".

Zakharova a răspuns că "nu se poate vorbi despre nicio retragere a centralei nucleare Zaporizhzhya de sub controlul rusesc sau despre transferul controlului asupra acesteia către o "terţă parte".

Centrala se află pe teritoriul rusesc şi este controlată în totalitate de Rusia. Presupunem că numai noi suntem în măsură să asigurăm securitatea fizică şi nucleară a ZNPP". Nu a existat niciun răspuns din partea AIEA la ultimul cuvânt de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.