Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zambia şi Nigeria au obţinut ultimele două bilete pentru turneul olimpic de fotbal feminin

Australia Feminin

Zambia şi Nigeria au obţinut ultimele două bilete pentru turneul de fotbal feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, marţi, după ce au câştigat duelurile din play-off-ul calificărilor africane, potrivit Agerpres.

Zambia a avut nevoie de prelungiri pentru a învinge Marocul cu 2-0 la Rabat, "Cooper Queens" reuşind astfel să întoarcă rezultatul din meciul tur (2-1 pentru marocane) şi să obţină calificarea la JO 2024 cu scorul general de 3-2.

Barbra Banda a deschis scorul în minutul 38 al întâlnirii de pe Moulay Hassan Stadium, iar apoi a adus calificarea ţării sale în prelungiri, reuşind să transforme un penalty în minutul 105.

Zambia va evolua într-o Grupă B dificilă la Olimpiada din Franţa, alături de fostele campioane SUA şi Germania, precum şi de semifinalista ultimei Cupe Mondiale, Australia. Primul meci al jucătoarelor zambiene va fi împotriva echipei Statelor Unite, pe 25 iulie la Nisa.

Nigeria a avut parte de o calificare mai uşoară, după ce a remizat cu Africa de Sud la Pretoria, scor 0-0, în returul disputat marţi, asigurându-şi prezenţa la Jocuri graţie victoriei cu 1-0 din meciul tur, de la Abuja, disputat săptămâna trecută.

Nigeria va înfrunta campioanele mondiale spaniole în Grupa C la Jocurile Olimpice, precum şi pe fostele campioane ale lumii Japonia şi Brazilia. Nigeria va debuta la turneul olimpic în compania braziliencelor, pe 25 iulie la Bordeaux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.