Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zamfir: Legea darii in plata, tergiversata de banci. Ce spune de cererile presedintelui

Casa-Bani1

Deputatul Daniel Zamfir a acuzat marti bancile ca incearca sa tergiverseze adoptarea legii darii in plata, invocand faptul ca nu au avut timp sa studieze amendamentele depuse. Din aceasta cauza Comisia de buget din Senat a amanat dezbaterea legii.

"Acestea sunt forme de tergiversare pe care bancile le incearca cum ca n-ar fi avut timp suficient sa studieze amendamentele. Asta face parte dintr-un razboi tactic pe care bancile le incearca, din nefericire pe spinarea oamenilor. Au incercat cu presiuni asupra parlamentarilor, anuntul Raiffeisen si CEC Bank a fost exact cu o zi inainte sa se discute legea in comisiile parlamentare.

Executarile silite continua, oamenii sunt dati afara din casa, iar bancile cu un cinism de neimaginat considera ca tergiversand discutiile asupra legii obtin ceva. Eu vreau sa ii anunt ca principiul legii, de impartire a riscului intre clienti si banca, la acel principiu nu se va renunta", a declarat Daniel Zamfir.

Acesta a marturisit ca parlamentarii cu care a discutat doresc promovarea legii si sustine totodata ca toate obiectiile formulate de presedinte in cererea de reexaminare au fost rezolvate. Astfel smasarii imobiliari nu vor putea beneficia de aceasta lege, ea referindu-se acum strict la consumatori, si nu la profesionisti, cei care fac afaceri cu imobile.

"Presedintele ne-a cerut sa ne exprimam fara echivoc in legatura cu beneficiarii legii, am facut-o. De asemenea ne-a solicitat sa crestem termenul de 15 zile, termen in care clientul putea sa notifice banca ca vrea sa faca darea in plata, am marit termenul la 30 de zile tocmai pentru a da posibilitatea clientului si bancii sa ajuna la un acord. Acesta este sensul legii, sa se ajunga la un acord. Oamenii nu isi vor da casa decat in situatii disperate, dar daca va exista o negociere reala intre oameni si banca si se vor intelege nu va mai fi nevoie de darea in plata efectiva", a subliniat Zamfir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.