Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demonstrație de forță a Rusiei. A scos la vedere prima unitate de roboți de luptă. Zapad 2021 înseamnă 200 de mii de soldați, sute de tancuri și zeci de avioane

Tass
zapad 2021

Sub numele de cod Zapad 2021, la aceste manevre participă, potrivit oficialilor ruşi, aproape 200.000 de militari, cu 80 de avioane și elicoptere, 290 de tancuri, 240 de lansatoare de rachete şi 15 nave de război.

Exercițiile care dau fiori sunt în plină desfășurare în Rusia și Belarus

Manevrele Zapad-2021 se desfăşoară în 14 poligoane - 9 pe teritoriul Rusiei şi 5 pe teritoriul Belarusului, precum şi în apele Mării Baltice. La unele dintre ele a asistat şi preşedintele Vladimir Putin, însoţit de ministrul rus al Apărării.

Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării: “Vezi cercurile alea portocalii?“

Vladimir Putin: “Da.”

Shoigu: “Aceasta este prima unitate de roboți de luptă. Aceștia au o putere de foc serioasă. Pot fi controlaţi de la trei kilometri distanță.”

Oficialii ruşi au dat asigurări că este vorba de operaţiuni pur defensive, însă ţări precum Polonia, Lituania sau Estonia se tem că Rusia simulează scenarii ofensive.

Aproximativ 200.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru exercițiile Zapad, inclusiv trupe din Armenia, India, Kazahstan, Kârgâzstan și Mongolia.

Şi preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a supervizat o parte dintre operaţiuni, şi a declarat că ţara sa va cumpăra din Rusia armament în valoare de peste un miliard de dolari.

Exerciţiile militare se vor încheia peste 2 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.