Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zăpada industrială - Un fenomen extrem de rar produs de două centrale energetice din SUA

www.digi24.ro
zăpadă portocalie

Temperaturile apropiate de îngheţ şi activităţile industriale ar putea suna ca o reţetă perfectă pentru dezastru, dar uneori pot avea loc fenomene extrem de interesante din interacţiunea celor două.

În timp ce afară erau temperaturi extrem de scăzute, două centrale energetice industriale de la marginea unui mic oraş din Nebraska au provocat apariţia unui fenomen meteorologic rar şi neobişnuit. Conform Business Insider, timp de mai bine de o zi, locuitorii din Norfolk au avut parte de ninsori produse de oameni din cauza îngheţării fumului scos de centrale.

STIRIPESURSE.RO că prezintă sesizarea înaintatea judecătorilor constitiționali:

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a observat, iniţial, fenomenul cu ajutorul radarelor. NWS a confirmat apoi că ninsoarea neobişnuită a fost provocată de două centrale electrice din Norflok. Deşi fulgii de zăpadă provin dintr-o sursă neobişnuită, şi nu poate fi deosebită de cea naturală, ninsoarea neaşteptată reprezintă un fenomen meteorologic extrem de rar, numit şi zăpadă industrială.

Majoritatea centralelor, precum cele din Norfolk, emană nori uriaşi de aburi, iar majoritatea se evaporă rapid în aer. Dar dacă este suficient de frig şi condiţiile meteo sunt favorabile pot avea loc şi astfel de ninsori industriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.