Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zara a început să taxeze cumpărătorii pentru returnarea achizițiilor realizate online

www.zara.com
zara

Gigantul de modă Zara a început să taxeze cumpărătorii pentru returnarea achizițiilor realizate online, deși returnările efectuate în magazinele fizice vor rămâne gratuite, transmite Reuters.

Clienții trebuie să plătească acum 1,95 euro (2,13 dolari) dacă doresc să returneze piese de acasă, costul fiind dedus din rambursare, a explicat Zara pe site-ul său oficial.

Cu toate acestea, articolele cumpărate online pot fi în continuare returnate gratuit la magazinele fizice, precizează reprezentanţii companiei.

Oamenii făceau comenzi online doar pentru a încerca hainele acasă

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 a declanșat o explozie în ceea ce priveşte cumpărăturile online, clienții s-au obișnuit să cumpere articole pentru a le încerca acasă, deoarece returnările erau adesea gratuite, ceea ce a crescut costurile pentru comercianți.

Inditex grupul care deține Zara, va introduce taxe de returnare în Spania şi pentru celelalte mărci ale sale, cum ar fi Massimo Dutti și Pull&Bear.

La începutul anului trecut, Zara a introdus taxe pentru unele retururi online în Marea Britanie și alte piețe principale, în urma unor măsuri similare din partea companiilor rivale, precum Uniqlo sau Next.

Zara a fost puternic lovit de pandemie

Grupul Inditex, care deţine Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, a fost puternic lovit de pandemie, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea companiilor din industria vestimentară.

După eliminarea restricțiilor legate de pandemie, grupul a fost din nou afectat, fiind nevoit să închidă sute de magazine din Rusia, în semn de dezaprobare față de invazia Ucrainei.

Zara a închis încă de la începutul lunii martie a anului trecut toate cele 502 magazine de îmbrăcăminte din Rusia, a anunţat Inditex, proprietarul mărcii.

Inditex a închis temporar toate magazinele celor opt mărci ale sale: Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Uterqüe.

Inditex a anunţat pentru BBC că elaborează un plan pentru a-şi sprijini cei 9.000 de angajaţi din Rusia, în timp ce serviciile sunt suspendate "temporar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.