Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zbatere mare în PNL: Baronii galbeni nu vor prefecți PSD care să-și bage nasul în afacerile lor (surse)

evz.ro
PNL

Negocierile în coaliția de guvernare, pentru funcțiile de prefect, merg greu, așa cum se anticipa. Deși lucrurile păreau marți că se îndreaptă spre un acord, unii lideri ai PNL au încins telefoanele cu mesaje de nemulțumire.

Potrivit surselor din coaliție, s-a convenit asupra numărului prefecților fiecărui partid. Liberalii vor avea 17 prefecți, mai puțini decât PSD, social-democrații urmând să obțină și funcția de prefect al Capitalei.

De aici, însă, lucrurile devin neclare. Inițial s-a vorbit despre o împărțire în echilibru: acolo unde un partid are președinte de consiliu județean, celălalt partid să aibă prefectul. În schimb, liberalii ar dori ca lucrurile să stea exact invers: partidul care deține funcția de președinte al consiliului județean să preia și funcția de prefect.

Cel mai vocal contestatar al împărțirii conducerii județelor între partide (CJ PNL, Prefectură PSD și viceversa) este Emil Boc, potrivit unor surse politice. Acesta insistă ca președinților de consilii județene liberali să nu li se pună în „coaste” prefect PSD. Alte voci din partid cer ca la împărțirea funcțiilor de prefecți să se țină cont de potențialul electoral al fiecărei filiale în perspectiva alegerilor din 2024.

Nici președinții de consilii județene de la PSD nu sunt încântați de perspectiva de a avea prefecți PNL, însă cei mai vocali sunt liberalii din județele în care s-au obișnuit să lucreze cu majorități solide, uneori ocolind legea. Aceștia (Cluj, Bihor, Suceava, Prahova) și-ar putea vedea planurile date peste cap de prefecți PSD, ținând cont de faptul că prefectul are dreptul de a ataca în contencios administrativ orice act administrativ, cu consecința suspendării executării acestuia.

Discuțiile în coaliție, pe această temă și nu numai, urmează să se reia miercuri, de la ora 16.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.