Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zboară cu acuzaţii la FIFA - Fostul preşedinte acuză interferenţe americane pentru plecarea sa şi elveţiene pentru succesor

sepp blatter

Fostul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, susţine că a fost forţat să demisioneze de la conducerea forului la presiuni americane şi că autorităţile elveţiene l-au propulsat în locul său pe Gianni Infantino, informează lesoir.be, potrivit news.ro.

"Au spus: Mi-am depus mandatul şi, dintr-odată, FIFA nu a mai fost considerată organizaţie mafiotă de către justiţia americană, ci victimă", a spus elveţianul în vârstă de 84 de ani, pentru agenţia Keystone-SDA.

Foarte aproape de a fi reales, Blatter şi-a depus mandatul la 2 iunie 2015, la puţin timp după arestarea mai multor oficiali ai FIFA la Zurich. În octombrie 2015, el a fost suspendat şase ani de Comitetul de etică al FIFA, în contextul masivului scandal de corupţie apărut.

CITEȘTE ȘI: Descoperire revoluţionară a medicilor: Gelul care închide orice rană deschisă, fără cusături

Ulterior, Blatter a reafirmat că nu şi-a dat demisia, dar la alegerile următoare pentru preşedinţia FIFA nu i s-a permis să candideze. Succesorul său, Gianni Infantino, l-a criticat cu tărie.

Blatter, care a condus forul din 1998, consideră că autorităţile elveţiene au contribuit la facilitarea ascensiunii lui Infantino în vârful FIFA ca beneficiar al scandalurilor apărute.

"Se pare că Infantino încerca să-şi deschidă calea către preşedinţie", a spus Blatter.

În Elveţia, trei întâlniri informale între Infantino şi procurorul general, Michael Lauber, în 2016 şi 2017, ridică semne de întrebare. Lauber a respins acuzaţiile, dar o comisie parlamentară a lansat procedura pentru o eventuală revocare din funcţie a procurorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.