Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zboară gloanţe în Myanmar - Forţele de securitate au desfăşurat vehicule armate în principalele oraşe din ţară şi au deschis focul asupra protestatarilor

news.ro
proteste Myanmar

Forţele de securitate din Myanmar au desfăşurat vehicule armate în principalele oraşe din ţară şi au deschis focul împotriva unor protestatari la o centrală electrică, fără să fie clar dacă au folosit gloanţe de cauciuc sau muniţie reală, în condiţiile în care sute de mii de demonstranţi au ieşit duminică pe străzi, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Citeşte şi: Băsescu atacă DNA în pragul primei decizii în dosarul fiicei sale, Ioana - Afirmă că ar fi ţinut dosarele unor judecători în sertar pentru soluţii în altele

În afară de protestele masive din toată ţara, liderii militari se confruntă şi cu o grevă a angajaţilor guvernamentali, în cadrul unei mişcări de nesupunere civică împotriva puciului din 1 februarie, care a dărâmat guvernul civil condus de Aung San Suu Kyi.

La centralele electrice din statul Kachin din nordul ţării au fost desfăşuraţi soldaţi, ceea ce a condus la confruntări cu demonstranţii, unii dintre ei afirmînd că armata intenţiona să taie curentul.

Forţele de securitate au tras pentru a dispersa protestatarii de la una dintre centralele din capitalele statului Kachin, Myitkyina, potrivit imaginilor transmise în direct pe Facebook, dar nu este clar dacă au folosit gloanţe de cauciuc sau muniţie adevărată.

Citește și: BREAKING SURSE Proiectul rețelei electrice de la Spitalul Neamț NU A AVUT AVIZE iar inginerul pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat e „AMNEZIC”

Doi jurnalişti de la The 74 Media, care transmiteau în direct de la locul confruntărilor, au fost arestaţi alături de alţi trei jurnalişti, a anunţat pustul de ştiri pe Facebook.

Seara, pe străzi au apărut vehicule armate în capitala comercială Yangon, Myitkyina şi Sittwe, capitala statului Rakhine.

Guvernul şi armata nu au putut fi contactate pentru comentarii.

Ambasadele occidentale, din Uniunea Europeană, Marea Britanie, Canada şi alte 11 state, au emis duminică seara un comunicat prin care cer forţelor de securitate ”să se abţină de la violenţe împotriva demonstranţilor şi civililor, care contestă îndepărtarea guvernului civil.

Ambasada UE din Myanmar a cerut anterior cetăţenilor americani ”să se pună la adăpost”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.