Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zbor de avioane și explozii în Deltă - MApN dă explicații după ce oamenii au sunat speriați la 112

nufaru

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, joi seară, după ce mai mulţi cetăţeni au reclamat la 112 că au auzit explozii, că au avut loc zboruri de instrucţie cu aviaţia militară deasupra Dobrogei, iar acestea au fost de antrenament şi nu s-au executat trageri.

„Vă informez că în această seară am avut zboruri de instrucţie cu aviaţia militară deasupra Dobrogei. Zborurile au fost de antrenament şi nu s-au executat niciun fel de trageri. Cel mai probabil cetăţenii care s-au alarmat cu privire la aceste zboruri au observat efectul produs de trecerea aeronavelor de la zborul subsonic la cel supersonic, aşa-numitul «boom sonic». Aeronavele militare au executat zborurile de instruire cu respectarea strictă a regulilor referitoare la înălţimile minime permise la survolarea zonelor locuite”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării.

MApN a menţionat că mai mulţi cetăţeni din zona Dobrogei au sunat joi seară, la 112, şi au anunţat că au auzit explozii.

O a treia dronă a căzut miercuri

NATO a fost informată miercuri de România cu privire la identificarea, pentru a treia oară, a unor fragmente de dronă similară celor folosite de armata rusă. Oficialii NATO au anunțat că monitorizează, alături de autoritățile române, situația.

Ambasadorul României la a informat miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, despre continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României. El i-a informat pe Aliați că au fost identificate, pentru a treia oară, pe teritoriul României fragmente de drone similare celor folosite de Rusia.

„Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă. NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat. NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu președintele Iohannis în weekend și continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”, a transmis purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, în județul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, potrivit primelor date ale Ministerului Apărării Naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.