Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zborul MH17: Putin implorat sa-i convinga pe insurgentii ucraineni sa ajute in ancheta prabusirii

avion prabusire

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost de acord să-şi folosească influenţa asupra insurgenţilor proruşi pentru a-i convinge să ajute la investigaţia privind prăbuşirea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de pasageri la bord, la 17 iulie, lângă Doneţk, informează sâmbătă DPA.

Anunţul a fost făcut de şefa diplomaţiei australiene, Julie Bishop, care a declarat la postul de radio ABC că a avut o întâlnire cu Putin în marja summitului Asia-Europa de vineri, de la Milano.

"L-am implorat să folosească influenţa Rusiei asupra separatiştilor din estul Ucrainei pentru a le permite anchetatorilor noştri să aibă acces la locul prăbuşirii", a spus Bishop pentru postul de radio ABC, adăugând că Putin a răspuns "foarte constructiv". "El a spus că va căuta să răspundă cererii mele, cerându-le separatiştilor să ofere acces" la locul prăbuşirii, a adăugat Bishop.

Întâlnirea şefei diplomaţiei australiene cu Putin survine la câteva zile după ce premierul australian Tony Abbott avertizase că-l va înfrunta dur pe Putin pe tema prăbuşirii zborului MH17 la summitul G20 care va avea loc la Brisbane luna viitoare. "Îi voi spune domnului Putin că au fost ucişi cetăţeni australieni. Ei au fost ucişi de rebeli susţinuţi de ruşi care au folosit echipament furnizat de Rusia", a spus luni Abbott.

Treizeci şi opt de cetăţeni australieni şi rezidenţi permanenţi s-au aflat printre cele 298 de victime ale zborului MH17 al companiei malaeziene. Australia nu a reuşit luna trecută să-i determine pe liderii G20 să-i interzică preşedintelui rus participarea la summit ca urmare a acţiunilor Moscovei în Ucraina.

SUA şi UE, printre primii care au răspuns cu sancţiuni la adresa Moscovei, l-au acuzat pe preşedintele Putin de blocarea eforturilor părţii olandeze în cadrul anchetei privind zborul MH17. Putin a confirmat că va participa la summitul G20 ce va avea la loc la Brisbane, pe coasta de est, pe 15-16 noiembrie.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.