Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece ani le-a luat polițiștilor din Franța să îl prindă pe cel mai mare traficant de droguri: L-au arestat în Dubai

Moufide Bouchibi

Unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri francezi, Moufide Bouchibi, a fost arestat duminică la Dubai şi prezentat miercuri autorităţilor judiciare locale în vederea extrădării sale în Franţa, informează surse apropiate de dosar, relatează AFP.

Arestarea acestui bărbat, căutat de peste zece ani de poliţia franceză, a fost anunţată de săptămânalul francez l'Obs, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

El a fost prezentat miercuri autorităţilor judiciare din Dubai în vederea extrădării sale, au confirmat surse apropiate de dosar, subliniind că cel supranumit "Mouf" are totuşi posibilitatea să refuze extrădarea.

Originar din suburbia pariziană l'Essonne, Moufide Bouchibi, în vârstă de 41 de ani, a intrat în traficul de stupefiante la scară mare asociindu-se la începutul anilor 2000 cu un alsacian, Sophiane Hambli, supranumit "Himera".

Citește și: Primele restricții în Capitală! Se aplică de mâine!

Sofiane Hambli este cunoscut pentru că a fost un informator al poliţiei în centrul unei afaceri răsunătoare care a scos la lumină practicile controversate ale fostului şef al luptei antidrog, Francois Thierry.

Moufide Bouchibi a început prin a asigura livrări de canabis sigure din sudul Spaniei în regiunea pariziană şi a devenit, potrivit Le Parisien, "un traficant de prim ordin, un om care contează în afacerea canabisului".

Citește și: Florin Roman s-a săturat de Vlad Voiculescu: ‘Ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci’

El a fost reţinut în 2002 cu 240 kg de canabis. Odată pedeapsa ispăşită, el s-a întors în 2008 în Spania, unde s-a întâlnit cu Sofiane Hambli, cu care a avut o ceartă violentă. Au urmat reglări de conturi între echipele celor doi.

În 2009, potrivit cotidianului Le Parisien, Bouchibi este răpit în Maroc şi torturat. El este eliberat după plata unei despăgubiri de mai multe sute de mii de euro. Bouchibi este condamnat, în absenţă, în 2015, la 20 de ani de închisoare la Bordeaux.

Citește și: Vlad Voiculescu cade în penibil și se sucește! Acum spune că nu e nimic în neregulă cu modul în care s-au calculat cifrele pandemiei

Căutat de poliţişti specializaţi în lupta împotriva traficului de stupefiante, el a reuşit să scape de mai multe ori prin ochiurile plasei.

Potrivit Le Parisien, "apropiat de producătorii de canabis marocani", Bouchibi ar fi în fruntea "unei flote importante de nave destinate transportării drogului şi ar fi în legătură cu narcotraficanţii sud-americani specializaţi în trafic de cocaină".

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.