Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece cetăţeni din Bangladesh, depistaţi că munceau 'la negru' în Satu Mare

igi imigrari

Zece cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 24 şi 28 de ani, au fost depistaţi de către Poliţiştii de imigrări din Satu Mare că munceau fără forme legale la o societate comercială din judeţ.

"Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Satu Mare au efectuat la data de 27 septembrie o acţiune în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. În cadrul acţiunii au fost depistaţi 10 cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 24 şi 28 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială din judeţul Satu Mare", se arată, miercuri, într-un comunicat de presă al Biroului pentru Imigrări.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetăţenii din Bangladesh au intrat legal în România, în baza vizelor, în scop de muncă, însă nu şi-au reglementat dreptul de şedere până la expirarea vizei.

"Ca urmare a celor constatate, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Satu Mare au emis pe numele acestora decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile, în conformitate cu prevederile OUG nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 100.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare", se mai arată în comunicatul menţionat.

Inspectoratul General pentru Imigrări precizează faptul că, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea acţiunilor privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.