Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece combatanţi, printre care și soldaţi sirieni, au fost ucişi în urma unor lovituri aeriene israeliene: Cel mai grav bilanţ din 2022

Agerpres
siria bombardament

Zece combatanţi, printre care şase soldaţi sirieni, au fost ucişi de lovituri aeriene executate în timpul nopţii de armata israeliană în împrejurimile Damascului, a anunţat miercuri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), transmite AFP.

Bilanţul victimelor este cel mai grav din acest an.

Conform sursei, Israelul a vizat mai ales un depozit de muniţii şi mai multe poziţii militare având legături cu Iranul, care sprijină militar guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit Agerpres.ro.

Inamic declarat al Iranului, Israelul nu vrea ca acesta să-şi extindă influenţa în Siria.

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, care conduce OSDO, cinci soldaţi sirieni au murit pe loc şi un şaselea a decedat în cursul zilei din cauza rănilor. Ceilalţi patru bărbaţi ucişi erau membri ai unor miliţii pro-iraniene, dar naţionalitatea lor nu a putut fi verificată deocamdată.

În plus, opt persoane au fost rănite în urma acestor lovituri în cinci amplasamente diferite, afirmă OSDO, ONG cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

O sursă militară siriană a confirmat pentru agenţia oficială SANA moartea a patru soldaţi.

'Inamicul israelian a întreprins o agresiune aeriană în zori trăgând mai multe rachete dinspre Tiberiada ce au vizat mai multe poziţii în împrejurimile Damascului', a indicat sursa militară.

Acesta a mai afirmat pentru SANA că 'apărarea noastră antiaeriană a interceptat mai multe rachete, iar ancheta a arătat că patru soldaţi au fost ucişi'.

De la începutul războiului în Siria în 2011, Israelul a întreprins sute de lovituri aeriene în statul vecin, ţintind poziţii ale armatei siriene, forţelor iraniene sau Hezbollah-ului libanez.

OSDO estimează că, în 2021, 30 de lovituri israeliene au ucis 125 de luptători ai forţelor guvernamentale şi cinci civili.

Războiul din Siria, ţară acum fragmentată unde acţionează diferiţi protagonişti, a costat vieţile a în jur de 500.000 de oameni, a devastat infrastructurile şi a produs milioane de refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.