Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece comuniști turci au fost condamnați la pedepse cu închisoarea în Germania

tribunal-1

O instanţă din Germania a pronunţat marţi condamnări la închisoare pentru zece comunişti turci, informează dpa. După un proces care a durat peste patru ani, cea mai mare sentinţă a fost de şase ani şi jumătate de detenţie, potrivit Agerpres.

Tribunalul a reţinut că inculpaţii recrutau membri pentru Partidul Comunist din Turcia/Marxist-Leninist (TKP/ML) şi organizau evenimente pentru colectarea de fonduri în beneficiul respectivei grupări insurgente. Conform rechizitoriului din 2016, ei au comis infracţinea de susţinere a unei organizaţii teroriste străine.

Avocaţii apărării au susţinut că clienţii lor - nouă bărbaţi şi o femeie, de origini turce şi kurde - au fost acuzaţi pe baza unor probe provenite în mare parte din anchete efectuate de autorităţile din Turcia.

În timpul procesului au avut loc proteste organizate de susţinători ai acuzaţilor, care consideră că aceştia sunt luptători pentru libertate.

TKP/ML, fondat în anii 1970, a dus o campanie - inclusiv violentă - împotriva statului turc şi este supravegheat de serviciile de informaţii din Germania, unde nu este însă interzis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.