Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece din 13 ateliere de reparaţii auto din judeţ nu respectă obligaţiile de mediu

news.ro
atelierul auto al Regelui Mihai

Comisarii de mediu din Bihor au constatat, în controalele demarate la început de an, că zece din 13 ateliere de reparaţii auto din judeţ nu respectă obligaţiile de mediu, a informat vineri Garda de Mediu Bihor, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Bihor, în urma controalelor tematice demarate începând din 11 ianuarie 2022, comisarii au dat 9 amenzi în valoare totală de 55.000 de lei, 6 avertismente şi au suspendat activitatea unei vopsitorii auto.

"În 10 cazuri s-a constatat faptul că titularii de activitate nu deţineau niciun fel de evidenţă a gestiunii deşeurilor, neputând justifica modul de eliminare a deşeurilor provenite din activitate. Pe lângă aceasta au fost identificate depozitări necontrolate de deşeuri direct pe sol, precum şi nerespectarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor", se arată în comunicat.

Citește și: PEDEAPSĂ DURĂ cerută de procurorii DNA în cazul ex-secretarului de stat Mihnea Costoiu

Acţiunile de control al activităţii de reparaţii ale vehiculelor rutiere în judeţul Bihor au avut ca scop verificarea modului de gestionare a deşeurilor generate şi a respectării legislaţiei de mediu în vigoare de către operatorii economici neautorizaţi din punct de vedere al protecţiei mediului.

În cadrul inspecţiei au fost urmărite aspectele cu privire la trasabilitatea deşeurilor generate, modul de gestionare al deşeurilor periculoase (ex. filtre ulei/carburant, uleiuri uzate, lichid de răcire, freon, materiale de ştergere îmbibate, materiale absorbante); existenţa şi modul de întocmire al evidenţei gestiunii deşeurilor; existenţa depozitărilor necontrolate sau incinerărilor de deşeuri rezultate din activitatea desfăşurată; modul de asigurare a alimentării cu apă şi evacuării apelor uzate.

Pentru neconformităţile constate au fost stabilite un număr de 62 de măsuri de remediere a deficienţelor, au fost aplicate 9 amenzi contravenţionale în valoare totală de 55.000 lei, 6 avertismente şi o suspendare de activitate la o vopsitorie auto care funcţiona fără autorizaţie de mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.